Cu toate discuțiile despre transferuri care domină titlurile din mass-media, meciul de calificare pentru Liga Campionilor al echipei Liverpool a beneficiat, în mod surprinzător, de foarte puțină atenție, dar o situație în curs de desfășurare în România i-ar putea afecta pe roșii.

În sezonul trecut, Viitorul Constanța a câștigat titlul ligii în România, iar maniera în care au fost numiți campioni i-a enervat pe cei de la Steaua București.

Cele două echipe au terminat la egalitate de puncte în runda finală de campionat, dar Viitorul Constanța a fost declarată campioană după ce a avut un meci decisiv mai bun în cursul rundei de campionat.

Aceasta s-a petrecut în ciuda celor de la Steaua București, care au avut diferența superioară de goluri [din tot parcursul campionatului, nu numai din runda de campionat].

Curtea de Arbitraj Sportiv va decide astăzi ce echipă va fi numită, pe drept, campioană, iar acest fapt va avea un impact direct asupra celor care se vor califica pentru meciurile din faza grupelor din Liga Campionilor, în luna următoare.

Aici intră în scenă echipa din Liverpool, deoarece și roșiii au în față un meci de calificare în luna următoare, iar audierea de astăzi va decide dacă echipa care ar putea fi trasă la sorți pentru a-i înfrunta pe roșii va fi Steaua București sau Viitorul Constanța.

Liverpool joacă primul lor meci din pre-sezon, astăzi, împotriva Tranmere Rovers, deoarece Jürgen Klopp urmărește să își pregătească echipa pentru noul sezon din Premier League și pentru înfruntările lor decisive, jucate în câte două partide, din Liga Campionilor.

Va fi un joc cu nenumărate înlocuiri, deoarece antrenorul german urmărește să își „încălzească” toți jucătorii ca să fie în formă în ziua meciului.

Mohamed Salah nu va juca din cauza problemelor cu permisul de muncă, iar Adam Lallana și Philippe Coutinho încă nu s-au antrenat suficient, revenind la Melwood abia ieri.