Keita Balde și Lazio

Duminică, în Italia, Lazio o va întâlni pe Juventus în Super Cupa Italiei.

Înainte de meci, sâmbătă noaptea, a apărut știrea de ultimă oră cum că Keita Balde de la Lazio nu va lua parte la meci.

Acesta este un punct de interes pentru Tottenham și West Ham, întrucât despre ambele cluburi londoneze s-a vorbit în ultimele zile ca fiind interesate de vedeta din Serie A.

Oficial, Keita lipsește din cauza unei probleme musculare. Dar este bine cunoscut faptul că Keita a solicitat să fie transferat în vara aceasta.

Care este povestea?

Săptămâna trecută, un nou (vechi) zvon a ieșit la suprafață, în legătură cu Tottenham și Keita Balde de la Lazio.

Darren Lewis a dezvăluit în Daily Mirror: „Spurs [este] hotărâtă să-și reaprindă interesul pentru atacantul lui Lazio, Keita Balde. Jucătorul de 22 de ani mai are doar un an din contract și, până acum, a refuzat să semneze unul nou.”

Lewis a mai adăugat: „Balde a băgat mingea în poartă de 16 ori sezonul trecut, dintre care opt goluri în ultimele sale șase meciuri din campanie. Juventus s-a aflat în fruntea echipelor interesate de serviciile sale, dar se pare că Balde își dorește un transfer în Premier League.”

Atacant versatil, în vârstă de 22 de ani, Keita Balde are un ritm incredibil și s-a simțit bine până acum în Serie A, în sezonul 2016/2017.

Balde și-a adjudecat 16 goluri în 31 de apariții de teren și cu siguranță se potrivește cu Tottenham, fiind un atacant tânăr, care are așteptări realiste cu privire la modul în care va aduce o îmbunătățire în prima echipă a lui Mauricio Pochettino.

Perspectiva West Ham

Tot în această vară, dar mai devreme, au apărut știri cum că oferta lui West Ham de 32 de milioane de euro pentru Keita Balde a fost acceptată de Lazio.

S-a spus că West Ham putea să le ofere jucătorilor salarii de 3 milioane de euro per sezon – cam de cinci sau șase ori mai mult decât salariul său actual.

În afară de Hammers și Spurs, Juventus a fost și ea legată de un posibil transfer al lui Balde.