Mario Balotelli a avut o prestație mai mult decât modestă la naționala Italiei în meciul de vineri, disputat contra Poloniei, în prima etapă din Liga Națiunilor. Evoluția atacantului în partida încheiată la egalitate, scor 1-1, pe teren propriu, a adus după sine un val de critici dure din partea specialiștilor în fenomenul fotbalistic.

Critici vehemente la adresa lui Balotelli după prestația de vineri

Arrigo Sacchi, legenda fotbalului Italian, a fost unul dintre numele care l-au criticat vehement pe atacantul echipei naționale a Italiei. Sacchi a spus atunci că fostului jucător de la Manchester City și AC Milan îi lipsește inteligența.

Din nefericire pentru Balotelli, criticile au continuat cu declarația președintelui Federației de Fotbal din Polonia, Zibi Boniek. Acesta a declarat după meci că Mario Balotelli avea cu 15 kilograme mai mult decât limita normală. ”Am vorbit cu Sacchi imediat după meci și i-am spus că jucătorul nu era pregătit”, a spus Boniek pentru Rai Uno.

Antrenorul italian Roberto Mancini a recunoscut că atacantul de la Nice nu a jucat bine împotriva Poloniei și a spus că ”nivelul său fizic reprezintă o problemă în acest moment”.

Prestația dezamăgitoare a lui Balotelli și criticile pe care acesta le-a primit după meciul de vineri, l-au determinat pe Roberto Mancini să îl scoată pe atacant din lotul Italiei pentru derby-ul cu Portugalia, care a avut loc luni.

În vârstă de 28 de ani, nonconformistul fotbalist și-a început cariera la Inter, unde a marcat nu mai puțin de 28 de goluri, iar apoi a fost transferat la Manchester City, unde a reușit să își treacă numele pe tabela de marcaj de 30 de ori. După 3 sezoane în Anglia, cariera lui Balotelli a avut un parcurs descendent. AC Milan și Liverpool sunt echipele la care a evoluat înainte să semneze cu Nice. Numărul de goluri marcate la AC Milan a fost de 33, în timp ce la Liverpool acesta a înscris doar 4 goluri!