Pep Guardiola spune că și-a dat seama că Manchester City nu era „suficient de bună în ambele faze ale jocului” încă de la victoria sa cu 5-0 în fața echipei Steaua București din luna august.

Șeful City consideră că echipa sa nu a avut rezultate în acest sezon din cauza unei combinații între incapacitatea de a-și exploata bine șansele și capacitatea adversarilor săi de a înscrie din prea puține ocazii.

City a învins-o pe Steaua fără drept de apel în barajul pentru Champions League din România, în cel de-al doilea joc cu Guardiola pe bancă, iar apoi a câștigat 10 partide disputate în acest sezon în toate competițiile.

În ciuda faptului că mai avea la dispoziție doar șapte zile din perioada de transferuri, Guardiola nu a adus niciun jucător nou în echipă, chiar dacă atacantul brazilian Gabriel Jesus și-a finalizat transferul către Etihad în ianuarie.

City a pierdut puncte esențiale în remize pe teren propriu cu Everton, Middlesbrough și Southampton, în care, deși au dominat jocul, nu au reușit să-și fructifice ocaziile.

„În mod normal, acel [Steaua] joc ar fi fost 12-0. Am ratat două penaltiuri și atât de multe ocazii,” a declarat Guardiola la o conferință de presă înaintea confruntării cu Hull City de sâmbătă.

„M-am bucurat pentru că prima țintă a fost calificarea [pentru Champions League] dar, după aceea, în partidele cu Everton și Middlesbrough mi-am dat seama că trebuie să jucăm foarte, foarte, foarte bine ca să câștigăm partidele. Când asta s-a întâmplat, n-am câștigat trei sau patru meciuri diferite.

Guardiola s-ar putea îndrepta spre cel mai slab sezon al său pe plan individual din toate timpurile – pentru că niciodată în cariera sa de antrenor nu a terminat mai jos de locul doi și pentru nu a mai fost niciodată eliminat din Champions League înainte de semifinale până în acest sezon.

Spaniolul spune că a învățat multe din această primă campanie a sa în Anglia și că s-a jurat că va reveni cu și mai multă forță în sezonul următor.

„Voi fi mai bun – cu siguranță,” a declarat el. „Acest sezon a fost o lecție pentru mine.”