Deși sportul este o activitate atletică care îți dezvoltă abilitățile fizice și care te poate ajuta să menții o condiție fizică bună, cercetările indică faptul că și cele intelectuale se pot îmbunătăți incredibil de mult dacă alegem sportul potrivit.

Iată topul 5 al sporturilor care ne pot stimula creierul în diverse moduri și care ne fac mai inteligenți.

Tenisul

În acest moment, tenisul este un sport olimpic, practicat în foarte multe țări de pe glob care în utimii zece ani a luat amploare și la noi în țară.

Ce nu știu mulți este că, pe lângă exercițiul fizic pentru toate grupele de mușchi, tenisul este unul din sporturile care ne stimulează cel mai mult inteligența.  Sporirea concentrării și a stării de vigilență, dezvoltarea gândirii strategice, antrenarea coordonării văz/mână sunt doar câteva dintre beneficiile acestui sport care ne stimulează creierul.

Fotbalul

Peste tot în lume fotbalul este un sport foarte popular. De fapt, cel mai popular dintre toate sporturile. Am putea spune ca peste jumatate din populatia globului, adica vreo patru miliarde de oameni, formeaza marea familie a suporterilor fotbalului.

Este un sport destul de interesant. El necesită o privire de ansamblu și o gândire strategică, iar oamenii care practica acest sport sunt deosebit de ageri și ajung să dezvolte reflexe extrem de puternice.  Se spune că un jucator bun nu aleargă cu mingea la picior uitandu-se în pământ, ci privind la coechipieri și la adversari, ca să știe unde dă pasa cea mai bună sau să anticipeze ce vor să facă aceștia.

Atletismul

Acesta nu a fost niciodată doar un sport pentru dezvoltarea fizică. Motivația și dorința de a performa se instalează foarte ușor în cadrul acestui sport. Iar acestea sunt mai mult caracteristici mentale, care vor aduce după sine o mulțime de alte beneficii în această direcție.

Scrima

De departe un sport elitist, scrima poate ajuta la formarea unei capacități de gândire anticipată extrem de dezvoltată. În plus, ajută și fizic și emoțional la fel de bine ca orice alt sport. Scrima este unul dintre cele mai recomandate sporturi pentru a căpăta echilibru emoțional și mental.

Șahul

Cunoscut și sub numele de ”Sportul Minții” jocul de șah este o activitate ce aduce multiple beneficii în viața celor care îi dedică timp.

Abilități precum gândirea critică, atenția la detalii, rezolvarea de probleme, concentrarea atenției, gândirea strategică reprezintă atuuri la îndemână pentru cei ce joacă șah. Transferul abilităților în viața de zi cu zi creează punți de dezvoltare personală pentru șahiști iar cercetările actuale confirmă beneficiile acestui sport al minții.