EA Sports, firma care produce FIFA 19, a decis să șteargă imaginea lui Cristiano Ronaldo de pe pagina de pornire a jocului și de pe canalele Social Media. Superstarul Juventus face obiectul unui proces intentat de Kathryn Mayorga, cea care susține că a fost violată de către fotbalist în anul 2009.

Din cauza acuzațiilor de viol cu care se confruntă noul jucător de la Juventus, EA a decis să renunțe la folosirea imaginii acestuia atât pentru versiunea web, cât și pentru versiunea mobil a jocului FIFA 19. Faptul că Ronaldo s-a aflat pe coperta jocurilor FIFA în ultimii ani nu a cântărit foarte mult în luarea acestei decizii.

„Am văzut raportul îngrijorător care detaliază acuzațiile împotriva lui Cristiano Ronaldo. Monitorizăm îndeaproape situația, întrucât ne dorim ca sportivii și ambasadorii să se comporte într-o manieră conformă cu valorile EA” a fost declarația oficială venită din partea EA Sports.

Această decizie nu a fost singura reacție la scandalul de viol în care este implicat Ronaldo. Joi, furnizorul de echipamente Nike s-a declarat, de asemenea, „profund îngrijorat” de acuzațiile care i-au fost aduse vedetei portugheze.

Mai mult decât atât, după ce Juventus Torino i-a luat apărarea jucătorului, acțiunile clubului au fost în scădere pe bursă.

„Neg cu fermitate acuzațiile care au fost aduse împotriva mea. Violul este o crimă abominabilă, care se împotrivește tuturor credințelor mele. Deși mi-aș putea spăla imaginea și numele, refuz să hrănesc spectacolul media care a fost creat de oamenii dornici să se promoveze pe seama mea” a afirmat starul portughez într-un mesaj postat pe Twitter.

Se pare că declarațiile lui Cristiano Ronaldo nu au fost suficiente pentru a opri tot acest val de reacții negative venit în urma acuzației de viol.