Se recomandă un semn de întrebare pentru următoarele, căci a) este o știre greu de verificat și b) sursa în cauză pare să adore să scrie despre viitorul lui Adrian Popa la Reading, dar iată povestea. Reading s-a săturat de Popa și vrea să scape de el luna aceasta. Această știre vine după doar un an de la venirea extremei la Royals, prin transfer de la Steaua București, dar poate că nu este complet surprinzătoare, urmare a celor 12 luni fără rezultate pe care acesta le-a avut în Berkshire.
De fapt, articolul susține că clubul este atât de nerăbdător să scape de jucător, încât este dispus să-l lase să plece liber de contract – numai ca salariul său să nu mai figureze în registrul de plăți. Acest salariu este, se zvonește, în jurul a 825.000 € pe lună – echivalând, în mare, cu 14.000 £ pe săptămână. Contractul său va expira în vara lui 2020.

Un zvon relativ credibil
În ciuda faptului că nu s-a prea confruntat cu probleme majore de sănătate, de când a venit, acum un an, la echipă, Popa nu s-a prea bucurat de timp în teren pentru Reading. Până acum, a jucat doar de șase ori în acest sezon de campionat, la care se adaugă alte opt în cea de-a doua jumătate a sezonului 2016/17. În total, a înscris o singură dată – în martie anul trecut, o lovitură de pe marginea porții în minutul 95, împotriva Sheffield Wednesday.

Chiar dacă evoluția, pe alocuri impresionantă, a lui Modou Barrow nu l-a ajutat pe Popa, forma neutră a lui Sone Aluko și a lui Roy Beerens, combinate cu accidentările lui Garath McCleary și Callum Harriott, ar fi trebuit să îi ofere mai multe minute la prima echipă. Ba chiar a părut destul de periculos în meciul de pe teren propriu cu Aston Villa, oferind echipei o prezentă atentă și alertă pe extrema stângă, care a lipsit adesea din evoluția lui Reading. Iată ce a spus Marc despre Popa în acea zi, în articolul său de evaluare a jucătorilor:

„Probabil cea mai bună evoluție a românului în tricoul Reading. A dominat partea stângă și a creat ocazii pentru alții, dar și pentru el, inclusiv pentru primul gol, dând mai multe șuturi pe poartă, atunci când s-a ivit ocazia.”

Cu toate acestea, din motive necunoscute, internaționalul român nu este pe placul lui Jaap Stam, așa că, cel mai bine ar fi pentru el să meargă mai departe. Cu Garath McCleary care își revine după accidentare, Popa are șanse mici să se mai bucure de acest sezon.