Juventus a luat măsuri legale pentru a forța un club românesc să-și schimbe denumirea și emblema.

Juventus București a promovat în Liga 1 în acest sezon, după ce a luat naștere în 1992.

Emblema lor seamănă izbitor cu cea folosită de Bianconeri până în acest sezon, iar clubul italian i-a cerut clubului român să o schimbe din cauza încălcărilor drepturilor de autor.

„A exista o echipă Juventus București înaintea celui de-al doilea război mondial, însă acesta a dispărut, așa că băieții acești au preluat denumirea”, a explicat expertul român în fotbal Emanuel Roșu pentru Football Italia.

„Nu cred că a avut cineva plângeri, deoarece Juve București este un club mic, de cartier, fără prea mulți fani.”

„Reacția din România… este doar distracție. Nimeni nu privește cu adevărat acest lucru cu încrâncenare, pentru că Juventus nu este un club bine susținut.”

„Este o surpriză că a fost promovată în primul rând, a fost o realizare neașteptată pentru un club atât de mic.”

„Va fi redenumit FC Colentina.”

Ca și celebrul Juventus, clubul original românesc și-a derivat numele de la cuvântul latinesc pentru „tinerețe” și chiar avea imaginea lui Romulus și a lui Remus îngrijiți de o lupoaică, care este simbolul Romei.

Echipa din Roma are aceeași imagine pe emblema lor, dar când a fost creat noul club în 1992, ei au adoptat o emblemă mult mai asemănătoare cu cea a Bătrânei Doamne.

„Nu i-a deranjat [pe Juve] până de curând”, explică Roșu.

„Probabil că au văzut că acum joacă fotbal de liga întâi. Deci ar fi putut fi un conflict de mărci… Nu se știe niciodată, poate vor câștiga liga!”

Acest lucru pare improbabil, deoarece Juventus București, în curând FC Colentina, se află în partea de jos a clasamentului, cu o victorie din 20 de meciuri.