Deși nu a trecut mai mult de o lună și jumătate de la începutul sezonului, Campioana României va produce a doua schimbare a antrenorului principal. CFR Cluj a prestat încă un joc slab și a pierdut cu 1-2 în fața Viitorului lui Hagi, asta după eliminarea suferită în play-off-ul Europa League, în fața luxemburghezilor de la Dudelange.

Astăzi va fi instalat noul antrenor la CFR Cluj

Cel care îi va lua locul lui Antonio Conceicao la gruparea campioană este Juan Jose Maqueda. Acesta a văzut meciul cu Viitorul chiar din tribunele stadionului din Gruia, iar astăzi va semna contractul și va deveni, oficial, noul antrenor al clubului patronat de Neluțu Varga.

Maqueda (49 de ani) a fost antrenor secund la Real Madrid, Levante, Celta Vigo și Vaslui, înainte să conducă echipe precum Al Ittihad, Al-Shoalah, Al-Fateh, Al-Masry. De asemenea, acesta a jucat pe postul de mijlocaș și a prins nu mai puțin de 52 de meciuri în tricoul lui Real Madrid, pentru care a marcat și 4 goluri.

Noul antrenor de la CFR Cluj a jucat timp de 5 ani la Real Madrid, între 1988 și 1993, fiind un produs 100% al Academiei blanco. Pe parcursul carierei sale, acesta a câștigat două titluri de campion cu Real Madrid, două Supercupe ale Spaniei și Cupa Regelui în 1988-1989.

Vor fi schimbări și la nivel de conducere?

Deși s-a vehiculat că Rafael Gordillo, care a urmărit meciul CFR Cluj – Viitorul alături de Maqueda, este favorit să preia funcția de conducere deținută de Iuliu Mureșan, acesta din urmă a declarat că problema CFR nu este la birou, ci în teren.  Astfel, potrivit oficialilor, altele sunt problemele la Cluj, nu cele manageriale și echipa nu va suferi schimbări la nivel de conducere.