YURIORKIS GAMBOA, un cubanez stabilit în Las Vegas, reprezentând Miami, este controversatul învingător prin decizie al meciului din Camden, New Jersey.

În ciuda faptului că i s-au retras puncte pentru reținere în runda a 10-a, Gamboa a fost declarat câștigător prin decizie majoritară, după 10 runde dure.

Tabelele de scor au variat foarte mult în acest meci. Un arbitru a marcat meciul cu 94-94. Ceilalți doi arbitrii au marcat lupta ca victoria a lui Gamboa cu 95-93 și 96-92.

În ring, după luptă, cei doi au avut următorul schimb de replici:

Gamboa: „Îmi pare rău că nu ți-am oferit un meci mai bun. Am avut doar trei săptămâni ca să mă antrenez.”

Sosa: „Așa e în box”

Gamboa: „Ai făcut o luptă bună. Ai o inimă mare.”

Sosa: „A fost o luptă distractivă. Am luat câteva pauze, dar am crezut că am făcut destul ca să câștig. Știu că am făcut destul ca să câștig lupta. Nu m-am rănit deloc în timpul luptei. Eu lupt la categoria mijlocie, deci asta nu a fost mare lucru.”

Gamboa: „A fost o luptă bună. N-am avut suficient timp să mă antrenez. Am avut doar trei săptămâni. N-am avut timp să mă pregătesc. Aveam nevoie de încă două sau trei săptămâni pentru a pierde greutatea corect. Bineînțeles că decizia a fost bună. Cred că am câștigat fiecare rundă. Cu excepția căderii și a scăderii punctelor.”