DUPĂ ce a căzut bolnav după o sesiune de antrenamente, Erik Skoglund a fost dus la spital și a fost tratat pentru sângerări la nivel cerebral în data de 7 decembrie.

Acum a fost trezit din comă. Agentul său, Kalle Sauerland, a declarat: „Erik Skoglund este treaz și responsiv, după ce a fost trezit din coma indusă medical. După ce inflamarea creierului s-a redus suficient, medicii au început seara trecută procedura de trezire a lui Erik, iar până acum au fost mulțumiți de rezultate. Prezintă mai multe semne pozitive. Respiră acum de unul singur, cu ajutorul unui ventilator, și răspunde la instrucțiuni.”

„Deși rămâne la terapie intensivă, cele mai importante și mai periculoase etape ale recuperării sale au fost deja depășite. În următoarele câteva zile, Erik va fi supus unei serii de examinări, care vor dezvălui gradul în care accidentarea îi va afecta viitorul.”

„Dorim să le mulțumim tuturor pentru mesajele de susținere care au curs în permanență și rugăm pe toată lumea să continue să respecte intimitatea lui Erik și a familiei sale în această perioadă.”

„Echipa Sauerland va furniza actualizări cu privire la starea lui Erik atunci când acest lucru va fi posibil.”