DUPĂ ce a petrecut doi ani pe tușă, confruntându-se cu Comisia de Anti-Doping a Marii Britanii, cu propriii demoni și, mai nou, cu o nouă formulă de antrenamente, ai crede că Tyson Fury ar simți nevoia de o luptă de ajustare înainte de a reveni la boxul la cel mai înalt nivel.

Dar ca început al noului an, Fury, fostul lord al categoriei grele, l-a solicitat pe campionul care a unificat titlurile, Anthony Joshua, pentru prima sa luptă înapoi în ring.

„Ca provocare sportivă, îl provoc pe Anthony Joshua să lupte în primul meu meci după 2,5 ani! Sunt cel mai bun de pe planetă la categoria grea. Vii să dovedești că nu e așa? Mingea e la tine în teren. Nu-ți dezamăgi fanii, CAMPIONULE. Vrei să vezi cât de bun sunt?” a spus Fury.

A detaliat, „Sunt atât de bun că nu am nevoie de încălzire; pot să mă ridic de pe canapea și să-l rup în bătaie pe Anthony Joshua.”

„Să ne luptăm la vară.”

A mai adăugat, „Să dăm publicului ce dorește. Cea mai mare luptă din istoria boxului britanic. Putem s-o facem.”

Desigur, poate că Fury a ajuns la o înțelegere cu UKAD, dar încă trebuie să-și repună în vigoare licența de box, iar între timp, Joshua negociază o unificare la categoria grea cu campionul WBO Joseph Parker, probabil pentru luna martie.

În plus, discuțiile pentru Joshua – Fury ar fi, fără îndoială, îndelungi și dificile. Pe scurt, va exista o perioadă de așteptare până când marea luptă va putea să aibă loc.