Cenușăreasa boxului și fiul favorit al locuitorilor din Brisbane, Australia, Jeff Horn, revine în ring, pentru a-și apăra, pentru prima dată, titlul mondial pe care l-a câștigat de la legendarul Manny „Pacman” Pacquiao. Horn (17-0-1, 11 KO-uri) își va risca proapăt dobândita coroană WBO la categoria semimijlocie, împotriva pretendentului de Top 10, Gary „Hellraiser” Corcoran (17-1, 7 KO-uri) din Londra. Acesta va fi prima luptă a britanicului în afara Regatului Unit. Lupta de campionat mondial de la categoria semimijlocie dintre Horn și Corcoran va avea loc miercuri, 13 decembrie, la Brisbane Convention Centre și va fi difuzat în direct și exclusiv la ora 6:30 EST, de ESPN și ESPN Deportes.

„Jeff Horn nu a fost doar autorul dezamăgirii anului în box, ci a fost și autorul poveștii anului, învingându-l pe Manny Pacquiao, sub o presiune enormă, în fața unui public record în orașul natal, de peste 51.000 de fani,” a declarat promotorul Hall of Fame, Bob Arum, care a asistat la meci de pe un scaun de lângă ring.

„Jeff nu era doar gata, era pregătit și puternic. Acum, Jeff se confruntă cu primul său test de campion mondial, împotriva lui Corcoran, și ar trebui să fie o luptă de pomină, având în vedere că ambii bărbați adoră să lupte în atac.”

„Cu Horn – Corcoran, ESPN este încântat să adauge încă un meci emblematic la Top Rank on ESPN, imediat după înfruntarea istorică Lomachenko – Rigondeaux, din 9 decembrie,” a declarat Vice-Președintele executiv al ESPN, Burke Magnus, responsabil de programele și planificările postului.

„Horn este un superstar în plină ascensiune în lumea boxului, iar după succesul înregistrat în lupta Horn – Pacquiao, dublat de performanța sa în ring din acea zi, are un număr mare de fani, aflat în creștere.”

Horn, fost profesor de educație fizic la liceu și olimpic în 2012, a incitat imaginația lumii întregi atunci când l-a supărat pe favoritul Pacquiao, singurul campion mondial de box la opt categorii, câștigând prin decizie unanimă în fața a peste 51.000 de fani, pe stadionul Suncorp din Brisbane în ziua de 1 iulie. Horn, un pretendent cotat cu șanse de 12 la 1, nu a lăsat momentul sau pe Pacquiao să-l intimideze. El l-a presat pe campionul ce lupta pentru apărarea titlului și i-a făcut față pe parcursul a 12 runde incitante. Pe lângă faptul că a devenit campion mondial, Horn a fost sărbătorit și de două continente.

Evenimentul principal al Campionatul Mondial WBO la categoria semimijlocie dintre Pacquiao (59-7-2, 38 KO-uri) și Horn (miezul nopții până la 1 a.m. ET) a atins punctul culminant în ultima jumătate de oră a luptei cu 4,4 milioane de telespectatori în ambele rețele.