ADESEA Chris Eubank Jr a făcut aluzii la sesiunile de antrenament anterioare, desfășurate în compania lui George Groves, sugerând că ar fi fost mai bun atunci și că va fi și acum, în lupta pentru titlul WBA la categoria super-mijlocie, din februarie 2018.

Totuși, Groves a avut și el ceva de zis cu privire la antrenamentele împreună cu acesta. „Eram într-o etapă de dezvoltare, în care lucram cu Adam Booth și am avut întâlniri de antrenamente în care îmi spunea – azi trebuie să-ți antrenezi doar dreapta. Și dacă reușeam să lupt bine cu dreapta, atunci antrenamentul era un succes. Niciodată, dar absolut niciodată nu m-am antrenat ca să câștig sau să pierd runde, poate că el gândea altfel,” a declarat Groves.

„Cred că este esențial să nu uite că a fost un partener de antrenamente. L-am adus la sala mea, l-am plătit, l-am ridicat, am avut grijă de el. A făcut o treabă bună pentru mine. Dar asta a fost tot. Știe asta. Pentru că până acum nu a adus vorba despre antrenamente. Poate că există câteva runde pe caseta de filmare care îi vor da un pic de încredere pentru că făcusem o alergare lungă în acea dimineață sau pentru că mă culcasem târziu cu o noapte înainte sau pierdeam în greutate sau mai știu eu ce.”

A avut un avertisment mai precis pentru Eubank Junior. „L-am văzut pe Eubank în cea mai bună formă a sa în timpul antrenamentelor și în mod cert nu-mi fac griji. Nu poți obține un rezultat realist în timpul antrenamentelor, pentru că lupți cu mănuși de 18 sau 16 uncii, cu o protecție mare pe cap și, de obicei, obosit la jumătatea sesiunii,” a mai spus Groves.

„Nu m-a văzut cum lupt când sunt la greutatea corectă, pe deplin hidratat, mult mai mare decât el, complet pregătit, cu mănuși de 10. Lovesc cu putere. El are uppercut-uri bune, dar nu a învățat să lovească, cade pe piciorul din față și lasă atât de multe puncte vulnerabile, încât voi putea profita. Este eficient dacă îi dai o țintă statică. Dacă devii un sac de box, își intră în ritm. Dar va trebui să-și dea seama cum să mă facă să stau într-un loc. Cum să mă bage în corzi. Cum o să se impună? Fizic, este suficient de mare sau de puternic? Are posibilitatea să-și facă drum spre acele poziții? Are capacitatea de a câștiga la loviturile parte în parte, atunci când suntem aproape? Eu nu cred.”

Groves a subliniat: „Avantajul său este că este suficient de nepăsător pentru a continua să dea pumni. Sunt oameni care au făcut asta și au reușit. Carl Froch, un luptător fantastic al genului acesta de luptă, ar accepta bucuros unul sau doi pumni doar ca să reușească să-și facă intrarea și să continue să lovească. Luptătorii de felul acesta sunt periculoși pentru că pot să-ți tragă rapid câțiva pumni dacă te ții pe picioare.”