Sâmbătă (28 octombrie), după ce a umplut un stadion cu peste 76.000 de spectatori care au dorit să-l urmărească luptând cu un adversar relativ necunoscut, Anthony Joshua și-a dovedit veleitățile de star. Dar, în niciun caz nu se poate spune că a rămas fără adversari. Există super-lupte uriașe pentru el, care ar deveni cele mai importante evenimente ale acestui sport. 2018 va fi mare, indiferent ce va alege să facă.

?

Публикация от Anthony Joshua (@anthony_joshua)

  1. Tyson Fury

Fury a stat departe de ring întregul an 2016, în afara acțiunii din cauza unui adevărat foileton în curs de desfășurare referitor la audierea sa după un test de droguri eșuat. Dar el a fost campionul unificat ultima dată când a intrat în ring, iar acum Joshua l-a depășit. Cu toate acestea, Fury nu a pierdut în ring.

2. Deontay Wilder

Americanul este cel mai bun luptător activ la categoria grea din lume, după Joshua. El este campionul WBC la categoria grea, are o personalitate puternică și gălăgioasă, și își construiește profilul în SUA. Aceasta ar fi cea mai importantă luptă de unificare din lumea boxului.

3. David Haye

Haye rămâne un superstar în Marea Britanie și este unul dintre cei mai cunoscuți boxeuri britanici din acest sport. Joshua este mult mai mare, mai tânăr, mai proaspăt, în timp ce Haye este nevoit să se refacă după o accidentare foarte gravă la tendonul lui Ahile. În acest moment, trebuie să ia în considerare lupta cu Tony Bellew din 17 decembrie, o luptă adevărată, de care Haye ar putea avea probleme să treacă.

4. Joseph Parker

Parker, campionul WBO la categoria grea, a boxat cu și i-a învins și pe Carlos Takam, și pe Hughie Fury. Neo-zeelandezul nu este un nume mare în box, dar ar fi un avantaj important pentru Anthony Joshua dacă ar câștiga un al treilea titlu mondial la categoria grea.

5. Oleksandr Usyk

L-am lăsat la urmă, dar dacă Usyk ar intra în World Boxing Super Series, ar câștiga toate cele patru titluri de la categoria ușoară. Următoare mutare firească ar fi să treacă la categoria grea.