MOGENS PALLE, care a fost introdus în International Boxing Hall of Fame în 2008, își sărbătorește cei 60 de ani petrecuți ca promotor de box, cu un eveniment plin de acțiune, ce va avea loc la Frederiksberg Hallerne în Copenhaga, Danemarca, în ziua de vineri, 5 ianuarie.

Împreună cu popularul fost campion al Danemarcei la categoria grea, Brian Nielsen, promotorul în vârstă de 83 de ani conduce spectacolele de box Danish Fight Night, pe care le-au lansat în urmă cu doi ani, majoritatea având pe afiș talente noi, promovate sub numele de „Campionii de mâine”.

Evenimentul din 5 ianuarie va marca cea de-a 60-a aniversare a debutului lungii cariere a lui Palle în boxul profesionist, care a avut loc în 1957 – un parcurs care a dat lumii numeroși campioni europeni și mondiali, precum Ayub Kalule, Johnny Bredahl și Mikkel Kessler.

În cadrul evenimentului principal, Lolenga Mock este în căutarea unei lupte pentru titlul mondial și a celei de-a 11-a victorii consecutive, întâlnindu-l pe Dmitrii Chudinov într-o super confruntare de la categoria super-mijlocie.

Chudinov este în acest moment pe locul 15 în WBC și pe locul 8 în WBA, și este cel mai bine cunoscut în Marea Britanie pentru lupta cu Chris Eubank Jnr pe O2 Arena, în Greenwich, în februarie 2015.

Acum cetățean danez, Mock obișnuia să lupte în întreaga lume în calitate de adversar, întâlnind luptători precum David Haye (la categoria ușoară) și Lucian Bute, printre alții.

În ciuda eșecurilor de la începutul carierei sale, boxeurul în vârsta de 45 de ani se află în cea mai bună formă a vieții sale. El și-a câștigat ultimele 10 lupte datorită disciplinei sale extraordinare. De asemenea, în acest moment din cariera sa, are în cele din urmă o susținere corespunzătoare din partea unui promotor.

Aflat și el pe afiș, Sven Fornling, suedezul de la categoria ușoară, îl întâlnește pe Jeppe Morell din Danemarca sudică, într-o confruntare interesantă numită „Bătălia pentru coroana nordică”.
Într-o confruntare internă între doi luptători danezi neînvinși, Jonas „Tigrul” Madsen de 22 de ani, se confruntă cu compatriotul său Andreas „Discofinger” Lynggaard, în vârstă de 24 de ani, în 10 runde.

Între timp, alunecosul și rapidul Enock Mwandila Poulsen, se luptă cu mexicanul Guadalupe „El Lupe” Acosta. De asemenea, în acțiune intră și Ditlev „D-Struction” Rossing de 22 de ani, care este antrenat de Sherman „Tank” Williams.

Alți participanți sunt Pierre „Pretty Ricky” Madsen, talentatul Oliver Meng de la categoria pană, care are numai 18 ani și are o medalie europeană de bronz ca amator la tineret, plus câștigătorul danez al Dancing with the Stars, Sarah Mahfoud, care participă la o luptă la categoria pană, de 6 runde.