Awudu Abass i-a oferit antrenorului său de la Olimpia Milano, Simone Pianigiani, ceva la care să se gândească după ce a excelat pe teren pentru Italia, în victoriile acesteia în fața României și a Croației, din calificările europene pentru Cupa Mondială FIBA la baschet 2019.

Beneficiind de o durată de joc limitată la Milan în acest sezon, Abass a intrat în teren în medie 19 minute per joc pentru Azzurri și a profitat la maxim de aceste minute, ajutându-și țara să-și înceapă în forță campania de calificare pentru China 2019.

După ce a înscris 5 puncte și a reușit 4 recuperări, dovedind foarte multă energie și în apărare în victoria cu 75-70 în fața României, din partida de vineri, de la Torino, Abass s-a făcut și mai bine remarcat duminică, în Croația. A înscris 13 goluri și a reușit 5 recuperări, în triumful obținut cu 80-64.

„Pentru mine, fiecare meci este o oportunitate de a mă pune în lumină (lumina reflectoarelor), fie că este pentru Milan sau pentru echipa națională,” a declarat Abass pentru Gazzetta dello Sport.

„În plan personal, sunt mulțumit de cum au ieșit lucrurile. Am așteptat ca jocul să vină la mine, fără să forțez nimic, iar apoi am reușit să fac lucrurile pe care le-am făcut întotdeauna.”

Revenit la club, Abass are un mers un pic mai vioi acum. I-a făcut cu adevărat plăcere să joace pentru antrenorul Italiei, Romeo „Meo” Sacchetti.

„Mi-a plăcut foarte mult ceea ce ne-a spus Meo în prima zi – că vrea să ne vadă pe fiecare dintre noi jucând propriul nostru tip de baschet”, a spus el. „Cred că asta am arătat în cele două meciuri. Și asta e ceva ce recunoști în echipele mari – ele reușesc să scoată la suprafață cele mai multe calități ale fiecărui jucător în cadrul echipei.”

Abass spune că îi place ideea de calificări. Experiența cu Italia a fost diferită de ceea ce a avut parte în vara aceasta.

„Calificările sunt importante pentru jucătorii care nu au jucat prea mult la echipa națională, deoarece este utilă chiar și doar o săptămână pe an”, a declarat el.

„Vă întâlniți unii cu alții și formați un grup. Vara nu este la fel de ușor: ești departe de familia ta pentru o perioadă lungă de timp, vii după un sezon care a fost plin de momente bune și mai puțin bune.”