BUCUREȘTI (Calificările Europene pentru Cupa Mondială la Baschet FIBA 2019) – România intră în etapa de calificare la nivel european pentru Cupa Mondială la Baschet FIBA 2019 sub supravegherea lui Zare Markovski.

Specialistul în vârstă de 56 de ani, originar din Macedonia, parte a fostei Republici Iugoslave, a fost confirmat ca noul antrenor principal al echipei naționale a României, înlocuindu-l pe Marcel Tenter la conducerea echipei.

Markovski și Federația Română de Baschet au semnat un contract pentru prima rundă a Calificărilor Europene, cu opțiunea de prelungire automată în cazul în care echipa trece în runda a doua.

Aceasta nu va fi primul contract internațional pentru experimentatul specialist, care a fost antrenor principal al echipei naționale a Macedoniei, parte a fostei Republici Iugoslave, între 1997 și 1999.

România a fost extrasă din urnă în Grupa D a Calificărilor Europene, care mai include Croația, Italia și Olanda, trei dintre echipe urmând să avanseze în etapa următoare.

Markovski își va face debutul oficial ca antrenor principal într-un meci în deplasare, împotriva Italiei, ce va avea loc la Torino în data de 24 noiembrie, înainte de a găzdui meciul cu Olanda, la Cluj-Napoca, în 26 noiembrie.