Jucătorul central al echipei din Oklahoma spune că Ambasada Turciei i-a anulat pașaportul din cauza opiniilor sale politice.

Ministrul român explică reținerea lui Kanter pe aeroport.

Ministrul de externe al României spune că țara sa nu a avut altă variantă în afară de reținerea pe aeroportul din capitală a jucătorului central al Oklahoma City Thunder, Enes Kanter.
Teodor Meleșcanu a spus că România nu a putut „proceda altfel” în declarația pentru news.ro. A refuzat alte comentarii.

Kanter a fost reținut sâmbătă pe Aeroportul Henri Coandă, înainte de a pleca spre Statele Unite, după o escală la Londra.

Jucătorul de baschet, de naționalitate turcă, a spus sâmbătă într-un videoclip postat pe contul său de Twitter că Ambasada Turciei i-a anulat pașaportul și că a fost reținut timp de câteva ore pe un aeroport din România.

Kanter a spus că el crede că a fost reținut din cauza opiniilor sale politice. El este unul dintre criticii președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Kanter îl susține pe clericul turc Fethullah Gulen, care i se opune lui Erdogan.

Meleșcanu a vorbit duminică în cadrul summit-ului Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră, care a avut loc în Istanbul.