MUNCHEN (FIBA Europe Cup) – După pauza de iarnă de două săptămâni, FIBA Europe Cup se va relua marți cu și mai multe meciuri din a doua rundă, inclusiv Alba Fehervar, Demir Insaat, Belfius Mons-Hainaut și U-BT Cluj-Napoca.

Din cele patru echipe implicate în partidele de marți, doar Demir Insaat a reușit să obțină o victorie în prima zi de joc a celei de-a doua runde, în timp ce restul echipelor vor căuta și ele prima victorie.

Grupa J: Alba Fehervar (0-1) – Demir Insaat (1-0)

jovz53e0VE-irudOgUKh6Q

După ce a trecut de rundele de calificări, echipa antrenată de Ozhan Civgin, Demir Insaat, a pierdut un singur meci în acest sezon de FIBA Europe Cup și deține al doilea cel mai lung șir de victorii în această competiție, cu cinci victorii consecutive. După ce a învins-o pe Egis Kormend cu 79-72 în ultimul joc înainte de vacanța de iarnă, echipa turcă va înfrunta din nou o echipă din Ungaria, Alba Fehervar, care a început cea de-a doua rundă cu o înfrângere cu 90-87, în prelungiri, în fața echipei Nevezis din Lithuania.

Ora: Marți, 18:00 CET
Echipe: Peter Lorant v Demir Insaat
Formă în campionatul intern: Demir Insaat nu a reușit să înceapă 2018 într-o notă învingătoare în Superliga Turciei la baschet, pierzând cu 84-78 în fața echipei Muratbey Usak Sportif și obținând astfel doar un palmares de 5-9, suficient pentru locul 11. Alba Fehervar a fost și ea învinsă în weekend în campionatul maghiar, pierzând cu 78-64 în fața echipei Kaposvari și coborând pe locul patru, cu un palmares de 9-5.

Grupa L: Belfius Mons-Hainaut (0-1) – U-BT Cluj-Napoca (0-1)

65rNSvIa6E6KAqki35J0AQ

După ce au început cu înfrângeri cea de-a doua rundă, Belfius Mons-Hainaut și U-BT Cluj-Napoca vor fi ambele dornice să-și repună campaniile pe picioare. Belgienii s-au străduit să joace competitiv cu Keravnos în meciul pierdut cu 89-72 în Cipru, în timp ce U-BT Cluj-Napoca a pierdut o partidă strânsă cu Donar Groningen, încheiată cu 77-73, și a fost doar una dintre cele două echipe care a pierdut pe teren propriu.

Ora: Marți, 20:30 CET
Echipe: Garlon Green – Zeljko Sakic
Formă în campionatul intern: Belfius Mons-Hainaut și-a mărit la trei jocuri seria de victorii consecutive în Liga belgiană EuroMillions de baschet, cu o victorie obținută vineri cu 86-75 în fața echipei Limburg United. Se află în acest moment pe locul al doilea după lidera campionatului, Oostende, cu un palmares de 9-4. U-BT Cluj-Napoca și-a păstrat locul fruntaș în campionatul României, începând anul cu o victorie la limită, cu 82-81, împotriva echipei din Pitești, îmbunătățindu-și rezultatul în clasament la 11-2.