Simona Halep n-a reușit să o învingă pe Maria Sharapova nici de această dată. În al șaptelea meci direct, rusoaica s-a impus cu 6-4, 4-6, 6-3, în două ore și 44 de minute și a eliminat-o pe româncă de la US Open, după prima zi.

Victoria Mashei din primul tur de la US Open a fost una meritată, jucătoare de 30 de ani conducând majoritatea schimburilor de mingi din această partidă. Aceasta a lovit câștigător de nu mai puțin de 60 de ori, dar a comis și 64 de greșeli neforțate.

De asemenea, Sharapova s-a aflat în avantaj aproape tot timpul. Singurul moment în care Halep a preluat conducerea a fost în setul al doilea, pe care l-a și câștigat, după ce a revenit fantastic de la 1-4 și și-a adjudecat cinci game-uri consecutive.

După o pauză de vestiar, sportiva din Rusia a început însă perfect decisivul – a continuat să fie la fel de agresivă și nu a dat semne de oboseală. Ea a făcut break-ul, iar apoi s-a desprins la 3-0, păstrându-și avantajul până la final.

În turul al doilea, Maria Sharapova urmează să o întâlnească pe Timea Babos, din Ungaria. De partea cealaltă, Simona Halep ratează, cel mai probabil, o nouă șansă de a trece pe primul loc în clasamentul WTA.

În ceea ce o privește pe Sharapova, trebuie spus că aceasta rămâne în continuare invincibilă nu doar în duelurile cu Halep, ci și în cele din primul tur de la US Open (11-0) și în cele care au avut loc în sesiunea de seară de pe Arthur Ashe Stadium (18-0)

 

sursă Digi Sport