Simona Halep din România a declarat că înfrângerea amară din finala French Open, suferită în fața Jelenei Ostapenko, încă „o apasă”, deși este nerăbdătoare să schimbe lucrurile la Wimbledon, săptămâna viitoare.

„Încă mă mai gândesc, înainte de a adormi, la acea finală,” a spus reporterilor Halep, care o va întâlni marți pe Ying-Ying Duan din China, pe arena turneului Aegon International din Eastbourne, în primul său meci de la finala de la Roland Garros.

Întrebată la ce se gândește, numărul doi mondial, originară din Constanța, a declarat: „Singurul gând, foarte pregnant, este un set, de la 3-0, în care n-am putut lua game-ul.

Let s start with a break @theoc1980 😂💪🏼

Публикация от Simona Halep (@simonahalep)

„Acum mă gândesc că ar fi trebuit să lovesc acea minge, returul, cea de-a doua servă, pur și simplu să mă duc după ea. Dar n-am făcut-o. Așa că, aceea este cea care mă apasă, de fapt.”

Halep părea pregătită să câștige primul său titlu de grand slam și să devină numărul unu mondial când o conducea pe letona Ostapenko la începutul acestei luni, doar pentru a se vedea îngropată de o avalanșă de mingi câștigătoare trimise de jucătoarea de 20 de ani, care și-a adjudecat triumful cu un rezultat șocant de 4-6 6-4 6-3.

S-au vărsat multe lacrimi după acea înfrângere, cea de-a doua a ei într-o finală French Open, după cea din 2014, dar Halep a spus că cele câteva zile petrecute pe o plajă din Grecia au ajutat-o să se recupereze.

BUNĂ DISPOZIȚIE

Halep a părut, cu siguranță, într-o bună dispoziție pe litoralul englezesc, într-o zi însorită, și se concentrează deja pe obținerea locului unu mondial care i-a scăpat printre degete, dar pe care încă mai are șanse să și-l adjudece înainte de turneul de la Wimbledon.

Dacă românca câștigă titlul de la Eastbourne sau merge cu două runde mai departe decât nemțoaica Angelique Kerber, care se află momentan pe primul loc, acesta ar fi punctul de turnură pentru Halep.

„Acum, că sunt atât de aproape, este ca și când mi-ar intra și mai mult în minte și în suflet,” a declarat Halep. „Îmi doresc cu adevărat să ajung acolo.”

Întrebată dacă va face față presiunii mai bine decât Kerber, care trece printr-un an mai slab, Halep n-a avut niciun dubiu.

„Vreau să mă confrunt cu această provocare,” a spus ea.