Simona Halep din România, care a obținut trofeul Madrid Open săptămâna trecută, va juca duminică cu Elina Svitolina din Ucraina, în finala turneului WTA Internazionali BNL d’Italia din Roma.

Cap de serie numărul șase, Halep a trecut de nr. 15, Kiki Bertens din Olanda, cu 7-5, 6-1 în cursul zilei de sâmbătă, în timp ce jucătoarea cap de serie numărul opt Svitolina a mers mai departe după ce campioana en-titre de la French Open,  Garbine Muguruza din Spania, s-a retras din turneu din cauza unei accidentări la gât, după doar 22 de minute de joc, la 4-1 în primul set.

A fost pentru a patra oară în acest sezon când Muguruza, cap de serie numărul trei, a fost nevoită să se retragă dintr-un meci.

„Nu am vrut să plec de la Roma fără să încerc măcar să joc,” a declarat Muguruza.

#❤️❤️❤️

Публикация от Simona Halep (@simonahalep)

Svitolina va lua parte la cea patra ei finală în acest sezon, după ce le-a câștigat pe primele trei.

Ucraineanca va urmări să obțină cel de-al optulea titlu din carieră și este deja la 2-0 în finalele pe zgură. Ea a câștigat nouă dintre ultimele sale 10 meciuri pe zgură și va prelua conducerea în cursa pentru Singapore cu o victorie.

Halep și-a adjudecat un prim set intens disputat, în care Bertens a salvat cinci puncte de set pentru a-și păstra serviciul, iar apoi a făcut break până la 5-5, dar românca a obținut și ea break, iar apoi a servit curat.

După ce rezultatul a ajuns rapid la 4-0 în setul secund, Halep a închis meciul în 1 oră, 17 minute.

„Sunt fericită că am reușit să încheiem meciul,” a declarat Halep, referindu-se la meciul amenințat de ploaie. „Este cu adevărat greu să te oprești din cauza ploii, dar iată-ne, sunt în finală și este foarte plăcut.

Halep, care a câștigat 16 titluri în carieră și a câștigat ultimele sale 15 meciuri jucate pe zgură, o va întâlni pe Svitolina pentru prima dată în carieră.