Românca Simona Halep, numărul doi în tenisul mondial, a rămas pe drumul cel bun în lupta pentru locul unu în lume, câștigând cu 6-4, 6-3, împotriva Anastasiei Sevastova, după trei victorii la rând, la Openul de la Cincinnati, de joi.

Fosta numărul unu mondial, Caroline Wozniacki și fosta numărul doi mondial, Svetlana Kuznețova au ajuns, de asemenea, între ultimele opt.

Jucătoarea de pe locul șase la nivel mondial, Wozniacki din Danemarca a oprit impresionanta cursă a jucătoarei australiene în vârstă de 21 de ani, Ashleigh Barty, 6-4, 6-2, pentru a ajunge, a patra oară, în sferturile de finală ale turneului.

Jucătoarea de pe locul opt, Kuznețova din Rusia, a ajuns și ea între ultimele opt jucătoare, învingând-o pe Carla Suarez Navarro din Spania, cu 6-2, 6-4.

???working working working ?? @dc10s where are you?

Публикация от Simona Halep (@simonahalep)

Halep a ajuns între ultimele opt la Cincinnati pentru al cincilea an la rând, concurând pentru finală, în 2015, și pentru semi-finale, anul trecut, în lansarea de pe terenul de zgură de la US Open.

Ea o poate depăși pe Karolina Pliskova, numărul unu în lume, câștigând titlul revendicat anul trecut de către cehoaică, care a învins-o, joi, mai târziu, pe Carla Giorgi.

Halep a avut un scor de 4-2 în setul de deschidere împotriva jucătoarei letone de pe locul 15, Sevastova, care urmărea să câștige un set de la româncă, pentru prima dată în ultimele lor patru întâlniri.

Dar Halep a câștigat ultimele patru ghemuri pentru a lua setul, ajutată de greșelile neforțate ale Sevastovei, în punctele cruciale, și a câștigat primele trei ghemuri ale celui de-al treilea set în drumul ei spre victorie.

„Meciul a fost destul de dur, nu a fost deloc ușor”, a declarat Halep. „Am câștigat împotriva jucătoarei numărul 15 la nivel mondial, care nu a jucat cum am vrut. Este o reușită importantă și sunt foarte fericită.”