Ilie Năstase a formulat apel împotriva suspendării impuse în urma comportamentului său din cursul meciului din Fed Cup, dintre România și Marea Britanie, din luna aprilie, a anunțat, joi, Federația Internațională de Tenis.

Căpitanul român, în vârstă de 71 de ani, a fost acuzat de rasism de către Serena Williams după ce a glumit cu privire la culoarea pielii copilului ei încă nenăscut și a fost dat afară de la un meci în urma unei izbucniri verbale obscene.

A primit o interdicție de a-și asuma un rol oficial la evenimentele FIT până în 2021 și a fost amendat cu 10.000 USD (8.519 EUR). A fost, de asemenea, suspendat de la participarea la evenimentele FIT până la sfârșitul anului 2018.

Confirmând apelul formulat de Năstase, un purtător de cuvânt a declarat: „Nu vor mai fi dezvăluite alte informații până când tribunalul nu va emite o hotărâre, deoarece procesul este secret.”

Năstase, fost campion al Openului francez și al US Open, a fost suspendat provizoriu de către FIT în urma unui meci din luna aprilie, înainte ca un Comitet de recurs să transmită pedepsele specifice, luna trecută.

Suspendarea lui Năstase nu îl împiedică să participe la evenimente Grand Slam sau la turnee ATP sau WTA, deoarece FIT nu are jurisdicție directă asupra lor.

Înainte de meciul de Fed Cup din Constanța, Năstase, referindu-se la copilul nenăscut al Serenei Williams în cursul unei conferințe de presă, a fost auzit spunând: „Hai să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?”

A întrebat-o de două ori pe Anne Keothavong, căpitanul britanic, care este numărul camerei ei și a înfruntat-o de două ori, supărat, pe jurnalista britanică Eleanor Crooks.

În cursul unui meci dintre numărul unu mondial, britanica Johanna Konta, și Sorana Cârstea, Năstase i-a înjurat pe Konta, pe Keothavong și pe arbitrul Andreas Egli, care l-a dat afară de pe teren.

Openul Francez și Wimbledon și-au retras, ulterior, invitațiile oferite lui Năstase pentru a participa la turneele respective.