Perechea româno-olandeză formată din Horia Tecău și Jean-Julien Rojer a câștigat titlul la proba masculină de dublu din cadrul turneului de tenis US Open, ultimul Mare Șlem al anului, după ce au învins perechea spaniolă formată din Feliciano Lopez și Marc Lopez, cu 6-4, 6-3, în finala de vineri de la arenele Flushing Meadows, din New York.

Tecău și Rojer au câștigat, așadar, cel de-al doilea titlu de Mare Șlem, după cel câștigat de ei în 2015, la Wimbledon.

Ultimul român care a câștigat un titlu la US Open a fost Ilie Năstase în 1975, împreună cu Jimmy Connors, după ce au învins perechea olandezo-americană formată din Tom Okker și Martin Riessen, cu 6-4, 7-6.

Tecău și Rojer, aflați pe locul 12, au reușit să își învingă adversarii aflați pe locul 11 în 1 oră și 25 de minute.

Până acum, Tecău și Rojer au avut cel mai bun rezultat în New York, în sferturile de finală: Tecău 2011, 2015, iar Rojer 2013, 2015.

Tecău și Rojer au câștigat patru titluri în acest an, după cele din Dubai, Geneva și Winston-Salem.

Dunca, ministrul Sportului: „Horia Tecău se dovedește a fi un mare campion”

Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, a declarat pentru AGERPRES, sâmbătă, că Horia Tecău se dovedește a fi un mare campion, menționând că succesul său din finala probei masculine la dublu din cadrul turneului US Open este o confirmare a valorii sale.

„Îl felicit pe Horia Tecău pentru performanța sa extraordinară. Acesta este al doilea trofeu de Mare Șlem la proba masculină de dublu și o confirmare a valorii sale. Cu răbdare, încredere și foarte multă muncă, Horia Tecău reușește să demonstreze că este un mare campion. Îi mulțumim pentru ceea ce face pentru a purta numele României pe cele mai înalte culmi. Felicitările noastre sincere și mult succes mai departe. Suntem mândri de el!” a declarat ministrul Dunca pentru AGERPRES.