După ce a luat cu asalt sferturile de finală ale turneului Wimbledon, Simona Halep este la o victorie distanță de a-i oferi super-antrenorului său australian, Darren Cahill, cel de-al treilea său loc 1 mondial.

Halep o va surclasa pe Angelique Kerber din Germania dacă va reuși să spulbere speranțele ce datează de 40 de ani ale gazdelor la o campioană britanică, învingând-o marți pe Johanna Konta pe terenul All England Club.

Second week @wimbledon ???

Публикация от Simona Halep (@simonahalep)

Românca refuză să-și facă planuri după ce a ratat ocazia de a câștiga turneul French Open, când a pierdut finala în fața Jelenei Ostapenko, din cauza unui set și a unui break.

„Konta este o jucătoare destul de bună. Este între primele 10,” a declarat Halep după ce i-a refuzat Victoriei Azarenka un loc în sferturile de finală ale turneului care a reprezentat revenirea fostei numărul 1 mondial pe scena competițiilor grand slam, după ce a devenit mamă în luna decembrie a anului trecut.

„Sunt aici doar ca să dau tot ce pot. Știu că va fi un meci dificil, la fel ca toate.”

„Dar cred că am o șansă. Sunt pregătită. Așa că, vom vedea ce se va întâmpla mâine.”

După ce a fost de două ori domnișoară de onoare la un turneu grand slam, Halep insistă că se concentrează clar pe câștigarea turneului Wimbledon, nu pe prima poziție în clasamente.

Dar, dacă jucătoarea de 25 de ani va atinge într-adevăr locul 1 mondial, Halep va deveni cea de-a treia persoană antrenată de Cahill, care reușește acest lucru, după Lleyton Hewitt și Andre Agassi.

Sub bagheta mentorului său sud-australian, Hewitt a devenit în 2001, la doar 20 de ani, cel mai tânăr jucător din istorie care a ajuns pe locul 1 la finalul sezonului.

Apoi, 20 de luni mai târziu Agassi, în vârstă de 32 de ani, a devenit cel mai în vârstă jucător care a atins culmea clasamentului, după ce s-a antrenat cu Cahill.