Românul Bedros Bedrosian a revenit ca antrenor al atleților indieni, pregătindu-se pentru competițiile importante din sezonul viitor.

Bedrosian a fost esențial pentru progresul lui Ankit Sharma, care, în 2016, la Almaty, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio, cu o săritură de 8,19 metri. Dar românul nu a revenit după Jocuri și s-a spus că nu a fost mulțumit de Federația de Atletism a Indiei, din cauza lipsei de claritate legată de prelungirea contractului său. Fostul campion la triplu salt, în vârstă de 62 de ani, care a sosit în Bhubaneshwar vineri noaptea, a spus că i s-a acordat un contract până la Jocurile Olimpice din 2020.

Ankit, după marele său salt de la Almaty, a dat greș la Rio, cu un salt de 7,67 m, necalificându-se în finală. Recent, el și-a exprimat dorința de a-l avea din nou antrenor pe Bedrosian.

„Este un săritor bun și va deveni și mai bun. De fapt, avem un grup bun de săritori, acum”,

a declarat Bedrosian pentru DH după ce a privit runda de calificare la săritură lungă, de sâmbătă.

Românul a părut impresionat, în special, de Siddhart Mohan Naik, care s-a calificat în finală cu o săritură de 7,39 m. „Este bun, are acea calitate explozivă”, a spus antrenorul român.

Bedrosian plănuiește să își instaleze tabăra la Thiruvananthapuram, unde și-a instruit atleții în cursul antrenamentelor anterioare. „Este un loc bun de antrenament pentru săritorii în lungime”, a spus el.