Românca Simona Halep, cap de serie numărul 3, s-a confruntat cu o rezistență slabă din partea Carlei Suarez Navarro, câștigând cea de-a patra rundă a turneului de individual feminin cu 6-1, 6-1, în timp ce Elina Svitolina, cap de serie numărul 5, a revenit din pragul eliminării, învingând-o luni pe Petra Martic cu 4-6, 6-3, 7-5 la French Open 2017.

Halep a avut nevoie de doar o oră pentru a-și asigura locul în sferturile de finală. Ea a condus cu 6-5 în înregistrările generale, dar nu reușise încă să obțină o victorie pe un teren de zgură împotriva lui Navarro.

Românca, într-o tentativă de a schimba acest rezultat rușinos, a trimis un total de 19 mingi victorioase, comparativ cu cele cinci ale adversarei sale din Spania. De asemenea, a avut un avantaj uriaș din perspectiva procentului de mingi reușite în primul și cel de-al doilea serviciu.

„Am jucat cel mai bun meci aici la Roland Garros împotriva Carlei, cu care am avut mereu meciuri dificile. Iar pe zgură, nu am câștigat niciodată împotriva ei, așa că, a fost într-adevăr un meci foarte bun. Cred că am jucat exact cum trebuia,” a declarat Halep.

„Rezultatul vorbește de la sine. Ea a câștigat în două seturi, dar nu reflectă meciul pe de-a întregul. Trebuie să spun că a făcut un meci grozav. A trimis lovituri foarte consistente,” a comentat Navarro.

Svitolina, care a câștigat recent titlul la Roma, a pierdut setul de deschidere cu 6-4, înainte de a obține victoria cu 6-3, forțând un set decisiv.

Numărul 6 mondial a părut să aibă probleme la spate, iar antrenorul său a intrat pe teren pentru a-i ameliora durerile.

La 2-5, Svitolina s-a confruntat cu posibilitatea de a fi eliminată din turneu, dar a reușit o revenire puternică, câștigând ultimele cinci ghemuri și pregătindu-se pentru o înfruntare cu Halep în sferturile de finală.

„Am fost la două puncte de a câștiga acest meci. Cred că a jucat extrem de bine în acele momente, de la 5-2, Love-30 în jos. Sunt mândră de mine însămi pentru acest meci și pentru întregul turneu,” a subliniat Martic.