Jucătoarea de tenis numărul unu a Noii Zeelande, Marina Erakovic, nu a reușit să pună probleme prea mari în prima zi la Wimbledon, pierzând cu 6-4 6-1 în fața româncei cap de serie numărul doi, Simona Halep.

Halep, una dintre favoritele pre-turneu în Paris, a fost învinsă în trei seturi de Jelena Ostapenko, iar săptămâna trecută a declarat că încă se mai gândește, seara, înainte de a adormi, la ocazia ratată.

Plenty of laughs and good tennis during our practice sessions. ???? Good luck @svetlanak27

Публикация от Simona Halep (@simonahalep)

Dar, pentru că Serena Williams, care și-a asigurat cel de-al 23-lea slam în Australia, așteaptă primul copil, Halep este, din nou, unul dintre numele vehiculate pentru Wimbledon și pentru un prim grand slam.

Românca, semi-finalistă la Wimbledon în 2014, este una dintre cele patru jucătoare care ar putea ajunge în fruntea clasamentului mondial în urma turneului pe iarbă. Halep va urca pe primul loc de pe locul al doilea dacă ajunge cel puțin în sferturile de finală, iar celelalte rezultate îi sunt favorabile.

Dar, în ciuda existenței unor astfel de premii la îndemână, ea a spus că simte doar „presiune pozitivă” după ce a expediat-o pe neerlandeza de pe locul 129 în prima rundă a competiției.

Ea a obținut un break în primul set, cu un rever puternic, până în linia de fund, când Erakovic servea la 2-2, înainte de a accelera în cel de-al doilea set, dând tonul printr-un break obținut cu prima ocazie care i s-a ivit.

„În cele din urmă, mi-am găsit ritmul” a spus ea.

În runda a doua, Halep o va întâlni pe Beatriz Haddad Maia din Brazilia, clasată pe locul 97 la nivel mondial, după ce aceasta a învins-o pe britanica Laura Robson.

Zâmbitoarea Petra Kvitova a trecut și ea în cea de-a doua rundă, dubla campioană învingând-o pe Johanna Larsson cu 6-3 6-4.

Participând la abia al treilea eveniment în acest an, după recuperarea după un atac cu cuțitul în luna decembrie, cehoaica cap de serie numărul 11 și-a folosit serviciul legănat, cu efect puternic, pe terenul principal, încheind partida cu un as puternic.

Cehoaica a câștigat luna trecută un turneu de încălzire în Birmingham, după ce a revenit în tenis la French Open.