Simona Halep din România, cap de serie numărul unu, a rezistat unui tiebreaker în primul set, câștigând marți meciul din prima rundă a turneului Citi Open din Washington.

Nr. 2 mondial, Halep, care a jucat pentru prima dată în capitala națiunii, a înregistrat o victorie cu 7-6 (3), 6-0 în fața lui Sloane Stephens din Statele Unite.

Halep, care a recunoscut că spera să fie pe coasta opusă în această săptămână, a punctat pe marginea a 48 de erori neforțate ale lui Sloane, care juca cel de-al doilea său meci WTA după 10 luni de repaos, ca urmare a unei operații suferite la picior.

“Am ales acest turneu pentru că am cerut un wild card la Stanford şi la Washington, iar Stanford a spus nu, iar Washington a spus da, a declarat Halep. „E frumos să ai români în tribună, care să te susțină. Se pare că am parte de susținere oriunde merg, așa că e frumos că regăsesc asta și la Washington.

Embracing the darkness. @adidastennis US Series #MyGame

Публикация от Simona Halep (@simonahalep)

Stephens, campioană aici în 2015, a venit la turneu după doar un alt meci jucat — o înfrângere în prima rundă a turneului de la Wimbledon. Ea a jucat în World Team Tennis în încercarea de a-și intra în formă.

„Nu este ușor să vii din WTT, așa că cred că m-am descurcat destul de bine jucând cât de bine am putut“, a declarat Stephens. „Am fost puțin frustrată în cel de-al doilea… jucând mai multe meciuri, cred că va fi mai bine.“

Halep a reușit doar 9 puncte față de 23 de erori neforțate ale sale, în acelaşi timp depăşind şase faulturi duble şi un procent de 48% de prime servicii. Ea va juca cu Mariana Duque-Marino din Columbia în al doilea tur.

Cap de serie numărul șapte, Ekaterina Makarova din Rusia a trecut de americanca Jamie Loeb 7-6 (4), 6-3 și a avansat în al doilea tur, în care va juca cu Monica Puig din Puerto Rico, care a trecut cu 6-4, 6-4 de Luiza Chirico din Statele Unite.

Compatrioata lui Halep, Patricia Maria Tig, a avut nevoie de o pereche de tiebreak-uri ca să treacă de Heather Watson din Marea Britanie 7-6 (4), 7-6 (3).