Gael Monfils a copleșit-o pe speranța orașului natal, Cameron Norrie cu 6-3, 6-2, în timp ce Novak Djokovic l-a învins pe americanul Donald Young 6-2, 7-6 (9) pentru a ajunge în semifinalele de la Eastbourne. Altfel s-au petrecut lucrurile cu tânăra care este capul de serie numărul doi, Simona Halep, din România, care s-a luptat două ore și 40 de minute pentru a o învinge pe bulgăroaica Tsvetana Pironkova, cu un scor strâns de 6-7 (6), 7-6 (4), 7-5.

Moment of the day.. #practice #dayatwork ????

Публикация от Novak Djokovic (@djokernole)

Cameron Norrie (numărul 236 în lume) a primit o înscriere neprevăzută la extragerea principală și a câștigat prima rundă împotriva argentinianului Horatio Zeballos, în vârstă de 29 de ani, cu 6-4, 7-6. Totuși, în sferturile de finală, el l-a înfruntat pe francezul talentat și pitoresc, dl. Monfils. Meciul lor unilateral a durat doar 58 de minute.

Djokovic a avut un prim set rapid împotriva lui Donald Young, dar cu totul altceva s-a petrecut în cel de-al doilea. În momentele esențiale, jucătorul stângaci din Chicago, în vârstă de 27 de ani, a profitat la maximum de serviciul său slice către partea stângă a terenului adversarului său. Ghemele au venit odată cu serviciul, conducând în cele din urmă la un tiebreak care ar fi putut înclina către oricare dintre părți. Djokovic a luat setul la cel de-al 20-lea punct al departajării. Aceasta a fost cea de-a doua întâlnire a lor de la înfruntarea din prima rundă a Openului din SUA, din anul 2006.

La o zi după ce a clasamentul a plasat-o pe locul doi pentru campionate, la Wimbledon, românca Simona Halep s-a confruntat cu amenințarea unui upset din partea bulgăroaicei Pironkova, clasată pe locul 149 la nivel mondial.

În cel de-al optulea ghem, Pironkova a trebuit să câștige serviciul ca să egaleze. Deși Pironkova a avut punct de ghem, Halep a forțat o egalitate la puncte și a înclinat brecul în avantajul ei pentru a patra oară. S-a distanțat cu 5-3 în serviciul ei. Tsvetana a câștigat cel de-al nouălea ghem pentru a reduce handicapul și a făcut brec în serviciul adversarei ei pentru a egala cinci ghemuri de fiecare. Deși cel de-al 12-lea ghem a ajuns la egalitate la puncte, Tsvetana a ținut să ducă setul la un tiebreak, pe care Simona l-a câștigat cu șase puncte la patru.

Tsvetana a câștigat primul ghem din serviciul ei, dar Simona s-a luptat să-l păstreze pe al ei pentru a egala un ghem de fiecare. Cel de-al treilea joc a fost prelungit. Pironkova s-a confruntat cu un punct de brec la 30-40. L-a anulat și a pierdut două puncte de avantaj succesive înainte de a câștiga ghemul la cel de-a treilea prilej.

Halep a făcut brec în serviciul adversarei ca să ia cel de-al șaselea ghem pentru a conduce cu 4-2, dar adversara a făcut, de asemenea, brec în ghemul următor. Bulgăroaica a câștigat serviciul pentru a egala în cel de-al optulea ghem. Servind la 5-all, Pironkova a pierdut trei puncte directe pentru a ceda brecul. Jucătoarea nr. 2 la nivel mondial și-a câștigat serviciul pentru a-și asigura setul cu șapte ghemuri la cinci.