Românca Simona Halep, cap de serie numărul 3, a sfidat presiunea din ce în ce mai mare și a obținut revanșa în prima rundă de pe terenul Suzanne-Lenglen.

Există o anumită presiune care iese la suprafață atunci când ești anunțată ca fiind pentru prima dată favorită la câștigarea unui titlu de Grand Slam.

Iar dacă adaugi și încercarea contra-cronometru de a depăși problemele cauzate de o neplăcută scrântire a gleznei chiar în ajunul turneului de la Roland-Garros, începi să îți dai seama cu ce s-a confruntat Simona Halep de când a ajuns la Paris, săptămâna trecută.

Marți, după o schimbare tardivă a terenului de la Chatrier la Lenglen, Halep a învins-o cu 6-2, 6-3 pe slovaca neclasată, Jana Cepelova,

„Sunt doar una dintre jucătoarele din cursă.”

Last practice before my match tomorrow. Let s go?

Публикация от Simona Halep (@simonahalep)

Este ușor de înțeles de ce românca a avut emoții la perspectiva de a o întâlni pe Cepelova în prima rundă a unui turneu major. Slovaca a mai luat-o prin surprindere și înainte în prima rundă a unui turneu, și anume la Wimbledon, în 2015.

„Poate că am fost un pic încordată. S-au întâmplat multe lucruri azi, prima rundă, French Open, piciorul, nu știam cum se vor desfășura lucrurile,” a spus Halep.

„Am stat bine pe picioare. Și cred că am făcut un meci foarte bun. Nu este ușor împotriva ei, pentru că am pierdut la Wimbledon.”

După ce Halep a trimis o minge slabă fix în mijlocul plasei, și-a lăsat racheta să cadă pe zgura roșie și și-a apăsat piciorul de plasă, ca și când ar fi pus la îndoială tensionarea firelor sau, poate, mai mult pentru a pune la îndoială capacitatea ei de a ține mingea în joc.

Se pare că gestul nu i-a dăunat. Deși jucătoarea clasată pe locul 89 mondial, Cepelova, conducea cu 2-1, a pierdut apoi 11 puncte consecutiv, în timp ce Halep obținea un break după altul cu ajutorul voleului său forehand puternic și încrezător, până când scorul a ajuns la 5-2.
Mișcându-se cu ușurință, în ciuda benzii masive din jurul gleznei drepte, Halep a servit în setul de deschidere cu o lovitură de forehand rapidă, trimisă transversal, câștigând partida în mai puțin de o oră și jumătate.

„Încă mai simt un pic de durere, dar nu este nimic periculos, așa că pot juca,” a declarat Halep despre glezna sa.

În cel de-al doilea set, Cepelova și-a revenit în cele din urmă și a oprit parcursului lui Halep de șapte ghemuri consecutive câștigate la 1-2, iar de acolo, niciuna dintre jucătoare nu a profitat de ocaziile apărute, Halep atribuindu-și patru break-uri consecutive cu un backhand transversal impresionant, care a dus-o la scorul de 4-3.