Britanica Johanna Konta și-a revenit după un set pierdut și a învins-o pe românca Simona Halep cu 3-6, 7-6(9/7), 6-2, revendicându-și un loc în semi-finalele Miami Open de miercuri.

Victoria în fața lui Halep, cap de serie numărul trei, înseamnă că Konta a devenit prima jucătoare britanică între ultimele patru jucătoare rămase în joc la Miami și că o va întâlni pe învingătoarea din cealaltă partidă din sferturile de finală, ce va avea loc miercuri între Venus Williams și numărul unu mondial, Angelique Kerber din Germania.

„Sunt foarte fericită că am reușit să câștig și acum mă concentrez pe următoarea rundă – va fi una dificilă,” a declarat Konta.

Halep a stat bine în teren în primul set, lovitura sa puternică de forehand dominând jocul, dar Konta a revenit în forță în cel de-al doilea.

Jucătoarea născută în Australia a avansat rapid până la 3-0, dar curajoasa româncă și-a revenit și a câștigat următoarele trei ghem-uri, adversara sa nereușind să câștige aproape niciuna dintre mingi, în ceea ce s-a dovedit a fi o vânătoare a erorilor.

Cu toate acestea, Konta a rămas concentrată pe obiectivul său și a reușit din nou un break când Halep servea de meci și a forțat un tie-break pe care l-a câștigat în cele din urmă cu 9-7, mergând mai departe spre al treilea set.

A avut loc și o discuție tensionată între Halep și antrenorul său australian, Darren Cahill.

Konta a obținut un break în cel de-al cincilea ghem al setului decisiv și a avut o creștere vizibilă a încrederii în sine, obținând încă un break și preluând conducerea cu 5-2 și servind de meci.