În afară de faptul că părea agitat în timpul obligațiilor sale media anterioare, Jon Jones și-a mai și exprimat frustrarea față de Daniel Cormier, în timpul unui recent apel telefonic în conferință la UFC 214. Conform celor spuse de fostul campion, nu-i place modul în care DC a încercat să-i târâie numele prin noroi, pentru ca el să pară „băiatul bun“.

Toată povestea a devenit un atac la adresa caracterului lui Jon Jones,“ a spus Jones. „Cred că merită respect pentru că este un băiat bun. Dar nu trebuie să te p–i pe alte persoane în încercarea de a părea mult mai bun, Daniel.

„Ne-am dat seama că ești un om bun. Ne-am dat seama că ești un minunat soț, tată, antrenor de wrestling, căpitan de echipă. Admir o mulţime de lucruri la tine. Ești super tare, omule, dar nu e cazul să încerci să convingi lumea ca am luat steroizi, frate,“ a mai spus el. Numai uită-te în oglindă și spune-ți „la naiba, e mai tânăr ca mine, e bine făcut, m-a bătut de m-a zvântat şi o să o facă din nou. Nu încerca să terfelești imaginea altcuiva ca să vă pari mai puternic. Ești deja al naibii de bun, omule.“

Jones a recunoscut că discuțiile permanente despre o posibilă folosire de steroizi, izvorâte din testul său eșuat USADA, au început să-l afecteze.

„Este pentru prima oară când am concurat împotriva cuiva care luptă, literalmente, doar pentru a dovedi că eu tipul rău din poveste. La naiba, spune-mi că sunt eu cel rău. Nu lupt ca să fiu băiat bun. Nu am văzut pe nimeni care doar să atace – adică, priviți acele interviuri, este întotdeauna aceeași poveste. Acum încearcă să convingă lumea că am luat steroizi.

„Iar asta chiar mă afectează un pic, deoarece cred că, în adâncul sufletului, acest blestemat ştie că nu aș lua steroizi. Haide, haide acum. Fiind cel mai tânăr campion – vrei să-mi spui că sunt destul de deștept încât să prostesc USADA și Comisia Sportivă Nevada timp de 10 de ani, dar nu am reușit să trec un test pentru cocaină? Să fiu eu cel mai deștept utilizator de steroizi, care i-a învins pe toți băieții ăștia timp de zece ani? El știe, în inima lui, că nu am luat steroizi.“

Pentru ca lucrurile să fie clare, testarea USADA a fost introdusă în UFC doar de 2 ani. Înainte de aceasta, testarea aleatorie pentru droguri era, practic, aproape inexistentă, testele efectuate de comisia sportivă neputându-se compara cu standardele de azi.

Jones a picat două dintre testele pentru droguri ale competiției, unul pentru cocaină – care nu ar fi trebuit nici măcar să fie testată, şi altul pentru clomifen și metaboliții letrozolului, care i-au adus suspendarea pentru un an.

De notat că echipa de arbitraj l-a suspendat pe Jones pentru că a fost „nechibzuit“ cu substanțele pe care le-a introdus în corp, dar au subliniat că nu există dovezi că a încercat să trișeze în mod deliberat.