O pereche alcătuită din foste pretendente la titlul UFC la categoria semimuscă se va întâlni în Japonia, Combate raportând că Claudia Gadelha o va întâlni pe Jessica Andrade pe legendara Saitama Super Arena din Japonia.

De la înfrângerea ei prin decizie unanimă în fața campioanei Joanna Jedrzejczyk în iulie 2016, Claudia Gadelha (15-2) a reușit două victorii consecutive, cu o decizie unanimă în fața lui Cortney Casey şi o renunțare în meciul cu Karolina Kowalkiewicz la UFC 212 în luna iunie.

Jessica Andrade (16-6) a fost învinsă, la rândul ei, de Jedrzejczyk în ultima ei luptă, în luna mai, prin decizie unanimă. Înainte de înfrângere, Andrade avea trei victorii consecutive, obținute în fața unor luptătoare ca Jessica Penne, Joanne Calderwood și Angela Hill.

UFC Fight Night: Japonia va avea loc pe 23 septembrie. Gala va fi transmisă în direct pe Fox Sport 1, şi, datorită diferenței de fus orar, aceasta va avea loc, de fapt, vineri, 22 septembrie, în America de Nord. Afișul va fi ținut de o revanșă la categoria semi-grea, între Mauricio Rua şi Ovince Saint Preux.