Poate că Fedor Emelianenko nu este același luptător care a dominat cu un deceniu în urmă disciplina de arte marţiale mixte, dar câștigurile sale din meciuri rămân printre cele mai mari din acest sport.

Несколько минут назад Беллатор официально отменил бой, так как мой соперник, попал в больницу. Была проделана большая работа, я серьезно готовился к этому поединку, но, к сожалению, сегодня он не состоится. Желаю скорейшего выздоровления Мэтту. Наш бой перенесут на несколько месяцев, чтобы Митрион смог восстановиться. Большое спасибо всем, кто помогал мне в подготовке к этому поединку, кто молился, переживал и болел. Слава Богу за все!

Публикация от Федор Емельяненко (@fedoremelianenkoofficial)

Rusul de categorie grea este clasat pe locul 37 în topul remunerațiilor obținute de vedete în 2016. Raportul sugerează că Fedor a câştigat 2 milioane de dolari în acel an, o notă interesantă, având în vedere că el a intrat o singură dată în cușcă în 2016.

Cei 2 milioane de dolari au fost, probabil, preţul plătit de Fight Nights pentru a-l avea pe Fedor ca invitat la EFN 50 în iunie 2016. Cu aceasta ocazie, legenda din Rusia l-a învins pe brazilianul de categorie semi-grea Fabio Maldonado prin decizie unanimă – o victorie controversată, având în vedere că Maldonado aproape l-a oprit pe Fedor, în mai multe ocazii, în runda de deschidere.

De asemenea, raportul publicaţiei Forbes a mai dezvăluit că Fedor a câştigat 2,2 milioane de dolari în 2015, an în care a decis să îşi reia cariera, după o scurtă perioadă în care s-a retras din circuit. La acel moment, și-a câştigat exorbitanta remunerație învingându-l cu 2-0 pe Singh Jaideep în evenimentul principal al galei inaugurale a lui Rizin.

Câștigurile lui Emelianenko în 2017 nu au fost dezvăluite încă.