Floyd Mayweather a stat în fruntea lumii boxului timp de mai bine de o decadă, încasând cecuri la care alți luptători (și sportivi) pot doar să viseze. De când s-a răscumpărat singur din contractul cu Top Rank în 2006 și a decis să se promoveze singur, nu s-a dezmințit nicio secundă de porecla sa „Money” („Bani”). S-a aflat în fruntea listei Forbes a „Celor mai bine plătiți sportivi din lume” de trei ori în ultimii șase ani – 2012 (85 de milioane), 2014 (105 milioane), și 2015 (300 de milioane).

Prin urmare, nu ar trebui să fie nicio surpriză dacă va trece de nivelul de un miliard de dolari câștigați pe parcursul carierei în urma veniturilor obținute din uriașa luptă cu campionul UFC la categoria ușoară, Conor McGregor, din 26 august.

MMA Junkie a vorbit cu CEO-ul Mayweather Promotions, Leonard Ellerbe, despre acest subiect:

„Nu cred că se descurcă prea rău. Cred că, în urma acestui meci, va fi unul dintre cei trei sportivi, alături de Michael Jordan și Tiger Woods, care va trece de un miliard de dolari. Nu cred că se descurcă prea rău.”

Nu este clar dacă Mayweather va reuși să depășească suma de aproximativ 250 milioane pe care a încasat-o din meciul cu Manny Pacquiao în 2015, dar, dacă ar fi să luăm în calcul atenția de care s-au bucurat cei doi sportivi în turul lor de presă la nivel mondial, este o posibilitate care se conturează în mod cert. În ceea ce-l privește, McGregor se pare că va obține aproximativ 100 de milioane din acest meci.

Mayweather și McGregor se vor întâlni într-un meci de box în 12 runde, la categoria de 70 de kg, ce va avea loc în Las Vegas, în data de 26 august.