Directorul tehnic al Mercedes, James Allison, spune că nu-și poate asuma prea multe merite pentru forța fostei echipe Ferrari ca pretendentă la titlu în 2017.

Allison a părăsit aceeași funcție la Ferrari la mijlocul campaniei fără victorie din 2016. Mulți au speculat să plecarea sa va afecta acest sezon, întrucât erau într-un punct crucial al dezvoltării mașinii pentru 2017, dar echipa a câștigat două dintre primele trei curse ale sezonului și conduce atât în campionatul piloților, cât și în cel al constructorilor.

Dezvoltarea modelului SFH70 a fost preluată de Mattia Binotto, a cărui echipă a reușit o mașină despre care președintele Ferrari, Sergio Marchionne, prezice că va fi „în prima linie” în lupta pentru titlul acestui sezon. Allison consideră că ar fi nedrept să-și asume merite în detrimentul oamenilor care au muncit la mașină după plecarea sa.

„Am plecat de la Ferrari cu multe luni în urmă și am venit la Mercedes cu doar câteva săptămâni în urmă, și orice a făcut Ferrari pentru mașina din acest an este meritul oamenilor care au lucrat la Ferrari în aceste luni și ceea ce au reușit ei,” a spus Allison în Bahrain. „La fel, în echipa la care sunt acum, meritul pentru performanța fantastică a echipei de până acum este al oamenilor care au contribuit la eforturile de la Brackley în acele luni.”

Apoi, a glumit pe seama concediului de grădinărit în care a intrat după ce a plecat de la Ferrari, care s-a încheiat când a fost confirmat la Mercedes, în ajunul începerii testelor pre-sezon.

„Pot fi ținut responsabil doar pentru starea grădinii mele din acest moment, care arată foarte bine, ca urmare a eforturilor pe care le-am depus în ultimele șase luni, aproximativ!”