Șeful Red Bull, Christian Horner, spune că locul trei sau patru au fost maximul pentru echipa sa în China, deși crede că echipa a fost ajutată de Ferrari, care l-a lăsat pe Kimi Raikkonen „de izbeliște” spre finalul cursei.

Max Verstappen și Daniel Ricciardo au terminat între cei doi piloți Ferrari, cel din urmă obținând un loc pe podium, o perspectivă puțin probabilă înainte de weekend. Startul pe ploaie a condus la o confruntare între echipe, dar părea probabil că Red Bull va rămâne în spatele lui Ferrari pe măsură ce pista se usca.

Cea de-a treia oprire la boxe a lui Verstappen, respectiv cea a lui Ricciardo, a fost cea în care piloții au trecut la alt set de anvelope super-moi. Dar, în acest timp, Ferrari l-a menținut pe Raikkonen cu vechile anvelope moi – sperând că vor fi în regulă până la final – în ciuda faptului că finlandezul devenea din ce în ce mai frustrat în comunicările radio cu privire la manevrabilitatea mașinii și la faptul că pierdea timpul cu piloții întârziați, în timp ce rivalii săi beneficiau de pistă liberă și gume noi.

Explicând strategia Red Bull pe pista uscată, Horner a declarat: „Motivul pentru care am ales anvelopele super-moi, am simțit că în aceste condiții de umiditate, așa cum se prezenta mașina noastră la acel moment, poate ar fi fost puțin prea mult să alegem anvelopele moi. Am simțit că anvelopele super-moi ne-ar fi oferit un avantaj competitiv, iar apoi să mai efectuăm o a doua oprire.

„La acel stadiu al cursei, Ferrari și Mercedes vorbeau despre terminarea cursei cu aceste cauciucuri și apoi, evident, Sebastian a declanșat totul cu oprirea lui, iar Lewis l-a acoperit. Ce nu a părut să aibă vreo logică a fost că l-au lăsat pe Kimi [Raikkonen] atât de mult [cu primul set de cauciucuri moi], pentru că a ajuns complet neajutorat. Este un rezultat bun că mașina noastră a ajuns în fața unui Ferrari și a unui Mercedes. Munca în echipă la boxe, o strategie bună, cursa bună oferită de piloți. Cred că este maximul pe care îl puteam obține.”

Președintele Ferrari, Sergio Marchionne, l-a rugat pe șeful echipei de F1, Maurizio Arrivabene, să discute cu Raikkonen despre forma sa actuală.