Mercedes a inițiat discuțiile cu Valtteri Bottas cu privire la prelungirea contractului acestuia pentru 2018 și speră să ajungă la un acord înainte de Marele Premiu din Singapore.

Bottas s-a alăturat echipei în luna ianuarie, în baza unui contract pentru 1 an, ca înlocuitor de ultim moment al lui Nico Rosberg, care și-a anunțat retragerea după ce a câștigat Campionatul piloților de anul trecut.

Bottas a avut o evoluție absolut impresionantă în debutul său la echipă, câștigând două curse până acum și clasându-se pe locul 3 în campionat, după 11 curse, la doar 33 de puncte în spatele liderului, Sebastian Vettel.

Anterior, șeful echipei, Toto Wolff, nu a dat un răspuns clar cu privire la viitorul lui Bottas, dar la Marele Premiu al Ungariei a declarat că speră că vor înregistra progrese pe parcursul vacanței de vară.

„Este un moment bun să discutăm și să analizăm lucrurile cu atenție,” a spus Wolff.

Bottas a câștigat prima sa cursă la Marele Premiu al Rusiei, din aprilie, și a obținut victoria și la Marele Premiu al Austriei de luna trecută.

Până cum, Bottas nu a spus prea multe, ci doar că vor fi purtate discuții pe parcursul vacanței de vară. Pe de altă parte, el a insistat că nu este nicio grabă și că nu trebuie „să finalizeze nimic înainte de Spa.”

Situația este și mai mult complicată de incertitudinea de pe piața piloților din 2019. În acest moment, niciunul dintre piloții de top nu are contract cu echipele pentru sezonul 2019. Contractul lui Hamilton cu Mercedes expiră la finalul sezonului următor, iar contractele echipei Red Bull cu Daniel Ricciardo și Max Verstappen vor expira și ele în 18 luni.

„Piața devine destul de interesantă în 2019 și după aceea, așa că trebuie să-ți planifici din timp ce se va întâmpla,” a declarat Wolff luna trecută.

„Aș vrea doar să pun cap la cap acest puzzle, nu este vorba doar de 2018. Este vorba de perspectivele pentru 2019 și 2020.”