Câștigătorul Marelui Premiu al statului Monaco, Lewis Hamilton i-a mulțumit colegului său de la echipa Mercedes, Nico Rosberg, pentru că s-a dat la o parte și l-a lăsat să treacă într-un moment crucial al cursei ce a avut loc duminică.

475168-nico-rosberg-wasves700

Șansele lui Hamilton la victorie atârnau de depășirea mult mai lentului său coleg de echipă în tura de deschidere a cursei, când Rosberg se lupta cu frânarea și temperatura cauciucurilor. Inițial, Mercedes i-a cerut lui Rosberg să crească viteza, dar după ce acesta nu a reușit, i-a cerut să se dea la o parte pentru Hamilton.

Rezultatul final l-a avut pe Hamilton câștigător al cursei, în timp ce Rosberg a reușit abia locul șapte, diferența dintre cei doi în campionat ajungând la 24 de puncte. Rosberg a explicat ulterior că a respectat o regulă a echipei atunci când l-a lăsat pe Hamilton să-l depășească, dar când câștigătorul cursei a aflat întreaga poveste, i-a mulțumit în fața tuturor jurnaliștilor prezenți. „Până atunci, n-am știut ce s-a întâmplat, am crezut că avea o problemă,” a explicat Hamilton.

„Când eram în spatele lui Nico știam că sunt mult, mult mai rapid decât el, dar nu puteam vedea nimic în față și, de asemenea, îmi dădeam seama că niciunul dintre noi nu va câștiga cursa dacă eram blocat în spate.

„Avem acest tip de înțelegere, dar nu am știut până acum, când mi-ai spus, așa că îți mulțumesc pentru că ai fost un gentleman.”
Hamilton a spus că nu a cerut echipei prin radio să-l dea pe Rosberg din calea sa.