Alexandru Maxim – raport de descoperitor de talente

Leeds United își menține interesul față de mijlocașul român, Alexandru Maxim, conform rapoartelor și face cercetări cu privire la contractarea jucătorului din Stuttgart. Cu Christiansen, care a preluat conducerea echipei Leeds, se pare că există unele sosiri incitante în perspectivă.

Istoric

Mijlocașul/extrema atacant(ă) s-a născut în România în 1990 și a fost recrutat în academia Olimpia Piatra Neamț, încă de pe când avea 10 ani. Patru ani mai târziu, s-a mutat la Ardealul Cluj, iar după încă trei ani de dezvoltare a fost luat de Espanyol, din Spania, pentru echipa lor de juniori.

Doi ani cu echipa catalană l-au făcut să devină suficient de bun ca să își obțină statutul de jucător senior în echipa B, în 2009, iar în următoarele două sezoane, a devenit mult mai bun cu ei și Badalona (pe Ioan). Nu a obținut un loc întâi în echipă, la Espanyol, iar, în 2011, Maxim a plecat în țara sa, alăturându-se Pandurilor Târgu.

Dear friends, I would not be able to say in a few words everthing what i felt in this 4 years and a half with VfB ! In all this time Mercedes Benz Arena and Stuttgart was my home! It was an intensive time with up and downs but always trying to give my best performances for the club. I want to thank all my colleagues, coaches and club members for their support during this period,but most importantly, I want to thank you, the FANS.You supported me and offered me your love all this time! I just hope that on the pitch i could have returned at least 10% of what you showed for me! Today i start a new chapter in my life! Happy to announce that I have signed with Mainz 05 for the next 4 seasons! I'm looking foward to meet my new teammates and start working with them for reaching the goals of this Club! @1fsvmainz05

Публикация от Maxim Alexandru (@maximalexandru)

98 de meciuri și 9 goluri ca mijlocaș la Pandurii l-au făcut să iasă în evidență, iar în 2013, Maxim a semnat contract cu VfB Stuttgart. Această mișcare s-a dovedit a fi un succes, iar Maxim a continuat, jucând 91 de meciuri în Bundesliga și înscriind de 11 ori.

Viitorul său

Jucând în România, Spania și Germania, Maxim are multă experiență pentru un jucător care abia a împlinit 27 de ani. Iar faptul că vorbește bine engleza, înseamnă că a pune ochii pe o mutare în campionate ar putea fi o mișcare foarte bună pentru el în acest punct.

Maxim are tot dreptul să creadă că poate să adauge la cele 27 de goluri marcate pentru România și poate face aceasta, jucând pentru Anglia chiar și la acest nivel. Așadar, mai există șansa ca el să-și îmbunătățească jocul în următorii doi ani, dacă se acomodează bine. Jucătorul este pe cale să-și atingă punctul culminant în această poziție, așadar orice mutare pentru el, la un preț rezonabil, ar fi un lucru bun.