Nu doar faptul că Leeds United a mai pierdut două puncte în încercarea lor de promovare ca urmare a egalului de 1-1 cu Ipswich Town de sâmbătă îi îngrijorează pe fani.

În fața echipei robuste și organizate din Ipswich, completată cu trei fundași centrali sănătoși, un marcaj strâns și o revenire la anii ’80 în atac, echipa lui Garry Monk a părut o biată pisicuță, Pablo Hernandez, regele creativității la Leeds, nereușind să-și descătușeze magia.

Iar asta vine la doar o săptămână după ce Cardiff City i-a tăiat jumătate din șanse cu victoria cu 2-0 pe Elland Road, reactivând temerile că lipsa incisivității și a creativității ar putea distruge șansele lui Leeds de a reveni în Premier League după o absență de 13 ani.

Prin urmare, ne întrebăm ce impact ar fi putut avea Alexandru Maxim asupra acestor rezultate dacă transferul din ianuarie ar fi trecut de stadiul de speculații. Agentul internaționalului român a confirmat pentru Stuttgarter Nachrichten luna trecută că Leeds era într-adevăr interesată de un jucător care și-a petrecut primii ani ai carierei lucrând alături de actualul asistent al Albilor, Pep Clotet, la Espanyol.

Cu toate acestea, conform ziarului român Evenimentul Zilei, cererile financiare mari ale lui Maxim l-au eliminat de pe lista transferurilor din ianuarie, iar steaua sa la Stuttgart continuă să apună. A fost lăsat pe dinafară pentru meciul din weekend al echipei – și nici nu este pentru prima dată.

Așa stând lucrurile, este, deci, ușor să-l caracterizezi pe Maxim ca un jucător care creează mai multe probleme decât rezolvă. Cu toate acestea, Leeds neavând o scânteie creatoare în zona centrală, poate că plata unui salariu un pic mai mare decât cel estimat și acceptarea unor anumite defecte de caracter ar fi meritat efortul.

Jucătorul de 26 de ani a dezvoltat cinci pase decisive în doar opt apariții pe teren în cea de-a doua divizie a campionatului german și a creat un gol, în medie, la fiecare patru meciuri în ultimele trei sezoane în Bundesliga.

Ai senzația că, în partidele cu Ipswich și Cardiff, ar fi putut oferi acea sclipire de magie care a lipsit.