Orice poate să facă Leo Messi, Cristiano Ronaldo poate să facă mai bine!

Cristiano Ronaldo s-a bucurat de un an incredibil, jucând sporadic, dar superstarul portughez s-a confruntat, marți, cu niște vești deosebit de rele.

Procurorii spanioli au înaintat o acțiune în instanță împotriva lui Cristiano Ronaldo pentru o presupusă evaziune fiscală de 13 milioane GBP (14,7 milioane EUR), dintre anii 2011 și 2014.

Desigur, există o mulțime de asemănări cu Leo Messi, care are multe probleme cu autoritățile fiscale din Spania.

Procurorii spanioli îl menționează pe Leo Messi în plângerea împotriva lui Ronaldo

Parchetul din Madrid a depus o plângere împotriva superstarului de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo, care este acuzat de crearea unei structuri corporative în scopul de a defrauda 14,7 milioane EUR, într-o manieră „conștientă”.

Ronaldo este acuzat de patru infracțiuni împotriva Trezoreriei Publice, comise între 2011 și 2014, și care au implicat o fraudă fiscală de 14.768.897 EUR.

Procurorul, care citează în plângerea formulată hotărârea recentă a Curții Supreme Spaniole împotriva superstarului Barcelonei, Lionel Messi, subliniază că Ronaldo a profitat de o structură corporativă creată în 2010, pentru a ascunde venituri generate în Spania din drepturile sale de imagine.

Aceasta este văzută ca o încălcare „voluntară” și „conștientă” a obligațiilor sale, conform procurorilor din Spania.

Va lupta Cristiano Ronaldo, precum Leo Messi?

Luna trecută, Leo Messi a fost condamnat de către Curtea Supremă a Spaniei la 21 de luni de închisoare.

Această sentință a fost pronunțată împotriva lui Lionel Messi după ce a fost condamnat de o instanță din Barcelona pentru trei infracțiuni comise împotriva Trezoreriei Publice.

Totuși, sentința lui Messi a fost redusă la 15 luni de închisoare, iar sentința a fost impusă tatălui atacantului Barcelonei.

Messi nu va face închisoare, deoarece, conform legii spaniole, sentințele mai mici de doi ani pot fi executate sub supraveghere.

Pepe, care are același agent ca și Cristiano Ronaldo (Jorge Mendes), a respins cu vehemență acuzațiile de evaziune fiscală emise la adresa apărătorului portughez.

Sunt toate șansele ca Ronaldo să se opună acestui proces în următoarele săptămâni.