În cursul sezonului 2016-2017, Leeds a fost pomenită alături de numele jucătorului internațional de origine română, Alexandru Maxim. Și chiar dacă, la ora actuală, clubul trece printr-o schimbare de conducere, se spune că aceasta nu a diminuat interesul clubului pentru atacant.

Maxim și-a șlefuit talentul pentru echipa germană VFB Stuttgart. Die Schwaben este un club cu o listă lungă de victorii, deși în ultima vreme nu au mai fost atât de buni. După ce a rezistat ani de zile, în 2016, Stuttgart a retrogradat în cele din urmă din Bundesliga, în Bundesliga 2. Ultimul sezon a fost primul, de la sezonul din 1976-1977, jucat de club pe nivelul inferior al competiției.

Totuși, Stuttgart a dovedit că merită să fie o echipă de frunte a fotbalului german, deoarece a fost campioana din sezonul trecut a Bundesliga 2.

Maxim se află de ceva vreme pe radarul celor de la Leeds United. Fostul șef al echipei, Garry Monk, s-a arătat dornic să-l aducă în echipă în cursul ferestrei de transfer din ianuarie, dar nu a putut ajunge la un acord. Postul român de televiziune Digi Sport a declarat că Maxim caută o nouă provocare și este foarte aproape ca să se ajungă la un acord pentru jucător. Maxim a fost cândva un jucător curtat de cluburi europene de vârf, dar nu a devenit niciodată cu adevărat acel tip de jucător. În vârstă de 26 de ani, este posibil să nu vedem niciodată versiunea de „bătăuș mondial” pe care descoperitorii de talente au văzut-o cândva în el, dar este încă suficient de tânăr ca să se poată transforma în ceva special. Un adevărat nr. 10, Maxim poate juca în poziția de atacant, dar poate fi folosit și ca extremă. Mintea lui este concentrată pe a juca fotbal ofensiv, fie luându-se de apărători, fie ținând mingea până când membrii echipei sale ajung într-o poziție bună pentru o traversare sau doar aducând mingea către omul-țintă pentru ca acesta să-și facă treaba. Este și un „set piece taker” destul de bun și are tot ce îi trebuie pentru a fi privit ca moștenitorul evident al lui Pablo Hernandez. A jucat și pentru România de 27 de ori, înscriind două goluri.

Ne aflăm în acea perioadă lipsită de evenimente, cu Leeds United care încă nu a numit un manager, așadar toate zvonurile vor fi doar pălăvrăgeli ale tipilor din mass-media. În privința zvonului legat de Maxim, acesta este fie „Maxim nu vrea să joace fotbal de campionat”, fie „se va petrece în curând”, în funcție de ceea ce citiți. Fanii au preluat pagina de Wikipedia a lui Maxim, deoarece acolo se spune că joacă deja pentru Leeds. Maxim va fi al doilea care va semna un contract în această vară, dacă o va face, Hadi Sacko fiind primul.