Celtic vine în Barcelona în ziua meciului cu gândul la o mică șansă de câștig, fără a-și pierde totuși speranța.

Câștigători ai Cupei Europene în 1967, Celtic se bucură de o renaștere continentală la început de mileniu sub conducerea lui Martin O’Neil. În timpul pierderii umilitoare din 2003 a epicii Cupe finale UEFA în Porto, speranțele lor la un meci spectaculos s-au adeverit când ei obțin un scor avantajos de 1-0 împotriva Barcelonei. În retur, confirmat fiind de mai mult de 10.000 de fani veniți special pentru meci, Celtic aplică un Master-class defensiv ca să câștige într-un sfert de finală. UEFA.com amintește o noapte memorabilă.

1. Neil Lennon

Neil-Lennon_3077929k

Un mijlocaș sârguincios, cariera lui Lennon a luat sfârșit când el s-a alăturat la Liecester din Crewe în 1996.

2. Henrik Larsson

Henrik Larsson

Atacantul născut în Helsingborg s-a impus cu 50 de goluri în 56 de jocuri de ligă pentru clubul din orașul său natal.

3. Mohammed Sylla

“Momo” rareori a ocupat vreun prim loc în echipă pe durata a 4 sezoane la Celtic, dar tenacitatea și versalitatea lui a făcut din el un membru de încredere al echipei.

4. Stephen Pearson

Pearson, în vârstă de 21 de ani, abia sosit din Motherwell în ianuarie 2004, dar a produs două dintre cele mai bune afișări din întreaga sa perioadă de trei ani de stagiu la reuniunile din a patra rundă a Cupei UEFA cu Barcelona cu două luni mai tîrziu.

5. Stiliyan Petrov

2074

Petrov s-a alăturat echipei Celtic din CSKA din 1999 și a câștigat împreună cu clubul zece trofee, incluzând și patru titluri de ligă.

6. Ronaldinho

Ronaldinho

După ce s-a prezentat la CUPA MONDIALĂ FIFA din 2002, revoltătorul talentat Brazilian – considerat ca fiind unul dintre cei mai talentați jucători ai generației sale – s-a alăturat Barcelonei in 2003 pentru un stagiu de 5 ani.

8. Liam Miller

Liam Miller