Controversata luptă inter-disciplinară a lui Floyd Mayweather cu starul UFC Conor McGregor a fost primită cu suspiciune generalizată în cercurile de box, iar acum WBA și-a confirmat poziția cu privire la aceasta.

În cursul zilei de ieri, Președintele WBA, Gilberto Mendoza, a anunțat că organul de control nu va juca niciun rol în acest meci, întrucât îl consideră o simplă „demonstrație.”

Deși lupta nu a fost încă stabilită, Mendoza a subliniat că, în cazul în care Mayweather ar reveni în ring, există provocări mai mari pe care le-ar putea accepta.

„Cred că aceasta va fi doar o luptă demonstrativă. Nu cred că ar fi benefic pentru box să o susținem ca pe un meci oficial. Cred că amândoi sunt sportivi grozavi, dar Floyd s-a retras și, dacă dorește să revină, există boxeuri extraordinari cu care se poate confrunta și oferi un spectacol frumos,” a spus acesta.

Conor-McGregor

Anunțul vine după publicarea scrisorii deschise a lui Oscar De La Hoya  cu privire la acest meci, în care l-a etichetat drept un „circ” și le-a cerut fanilor boxului să-l refuze.

McGregor, deși cu un succes răsunător în UFC, nu a boxat niciodată la profesioniști și nu a trecut niciodată de nivelul de începător, la amatori.

Mayweather a deținut două titluri WBA – ca categoriile pană și super-pană – pe parcursul ilustrei sale cariere. Cu toate acestea, Mendoza nu dorește niciun fel de amestec într-o potențială confruntare cu McGregor.

„Știu că meciul poate avea loc,” a continuat el.

„Totuși, vreau să fie clar că Asociația Mondială a Boxului (World Boxing Association) nu se va implica în eveniment. Îi respectăm pe ambii sportivi și mi se pare că Mayweather s-a dovedit a fi cel mai bun, la fel cum a făcut-o și McGregor în UFC, dar o confruntare între ei ar trebui să fie mai mult decât o demonstrație.”

Deși mulți fani vor fi de acord cu poziția WBA, pare foarte improbabil ca un titlu important să fie pus la bătaie dacă Mayweather va boxa cu McGregor.

Cu toate acestea, Comisia Sportivă a Statului Nevada (Nevada State Athletic Commission) a declarat explicit că va susține cu siguranță meciul în Las Vegas, iar McGregor chiar a solicitat o licență de box de la aceasta.