DUPĂ o pregătire agitată și o cântărire tensionată, Andre Ward și Sergey Kovalev s-au înfruntat, vineri, la hotelul Mandalay Bay din Las Vegas.

Când au fost cântăriți, greutatea ambilor boxeri a fost exact la limita pentru categoria semigrea, de 175 de livre (aprox. 79 kg). Meciul de revanșă pentru titlurile mondiale la WBO, IBF și WBA va avea loc mâine (17 iunie).

Chipul lui Kovalev a fost lipsit de orice expresie până când greutatea lui a fost anunțată, apoi a lăsat să se vadă cum schițează un zâmbet, în timp ce-și ridica mâinile în aer. Ward s-a încadrat în limita de greutate, și-a ridicat pumnul în aer, apoi a așteptat ca rusul să-l înfrunte.

Doar cu o zi înainte Kovalev refuzase o confruntare cu rivalul său, însă acum l-a privit cu răceală, animozitatea dintre ei fiind evidentă. Ward s-a legănat ușor dintr-o parte în alta, în timp ce rusul a rămas nemișcat. Americanul i-a vorbit în șoaptă și i-a făcut semn lui Kovalev să se întoarcă într-o parte, mai întâi. În cele din urmă, Kovalev, fără îndoială, exasperat, s-a-ntors.

Înverșunat din cauza deciziei care, anul trecut, l-a făcut să piardă titlul în fața lui Ward, a promis că sâmbătă va fi în cea mai bună formă. „Mâine îl veți vedea pe <Distrugător> în ring, împotriva lui Andre <Fiul Judecătorilor> Ward”, a spus el.

Vocea lui Ward a sunat netulburată. „Este treaba mea să continui de unde s-a oprit el; mă bucur că a avut un cantonament perfect,” a spus americanul. „Toată lumea a auzit ce a spus. La sfârșitul zilei de mâine nu vreau să aud niciun fel de scuze.”

A acceptat amenințările proferate de Kovalev și a răspuns: „Când el afirmă ceva de genul acesta, îmi implică și familia, pentru că încearcă să spună că nu o să mai ajung acasă, la ai mei. Când faci asta, ai probleme. Nu se va petrece așa. Tu ai spus-o, dar va trebui să și dovedești.”

Vizionați cântărirea aici: