Poate că cea mai importantă înfruntare din box, Canelo Alvarez – Gennady Golovkin, nu are încă toate detaliile organizatorice stabilite, dar pariorii mizează deja bani pe înfruntarea de la categoria mijlocie – iar campionul unificat ‘GGG’ este favoritul lor din acest moment.

Canelo l-a anunțat pe Golovkin ca următorul său adversar imediat după lupta cu Julio Cesar Chavez Jnr din Las Vegas din weekend, confirmând că îl va înfrunta pe neînvinsul cazac în data de 17 septembrie.

Golovkin, campion WBA, WBC și IBF la categoria mijlocie, a plecat din poziția de favorit, cu o cotă de aproximativ 4/7, dar pe unele piețe, a primit și cote de 4/6. Superstarul mexican Canelo poate fi susținut la circa 11/8.

Aceste cote sunt doar pentru rezultatul meciului. Casele de pariuri se așteaptă ca Golovkin, care deține cel mai mare procentaj de knockout-uri din istoria categoriei mijlocii, să-l oprească pe Alvarez, cu cote de circa 11/8 oferite pentru acest rezultat, comparativ cu 3/1 că va câștiga la puncte.

Invers, dacă e să câștige Canelo, casele de pariuri consideră că o va face la puncte – ofertă de 7/4 – în timp de un knockout al lui Canelo este cotat la 8/1. Golovkin n-a fost niciodată doborât prin knockout la profesioniști și se pare că nici la amatori.

Deși pe hârtie nu pare a fi cea mai competitivă luptă de anul acesta – cotele pentru Kell Brook – Errol Spence și Andre Ward – Sergey Kovalev II sunt mai apropiate – este o înfruntare dorită de mult timp de lumea boxului.

Canelo este un boxeur în plină ascensiune, în timp ce Golovkin este unul dintre cei mai temuți oameni ai acestui sport, care a dat naștere unui cult în rândul fanilor, dar care s-a și transformat într-o mașinărie de marketing. Sunt cea mai mare provocare unul pentru celălalt și lupta lor va atrage atenția întregii lumi.